Προκλητικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια, καθώς αποκάλεσε σήμερα τη χώρα του «Μακεδονία» σε συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Νίκο Φραγκόπουλο, η προκλητική δήλωση του εν αναμονή πρωθυπουργού έγινε λίγο αφότου ξεκίνησε το μεσημέρι στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί, ο Μίτσκοσκι αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.

Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).