ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Σήμερα για ψήφο εμπιστοσύνης ο εντολοδόχος πρωθυπουργός στα Σκόπια: Με στόχο την «Μακεδονία»

Μας έκανε «παραχώρηση» και στην ορκωμοσία δήλωσε ότι θα πει «Βόρεια Μακεδονία»

Σήμερα για ψήφο εμπιστοσύνης ο εντολοδόχος πρωθυπουργός στα Σκόπια: Με στόχο την «Μακεδονία»

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή στα Σκόπια επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Η συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε χθες Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το βράδυ, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ξεκινά στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της αλλά στην Αθήνα κάνουν πως δεν ακούνε.

Στη νέα κυβέρνηση της χώρας, της οποίας θα ηγηθεί το VMRO-DPMNE, θα συμμετέχουν επίσης ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» και το νεοσύστατο σλαβικό κόμμα «Ξέρω», του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι.

Η τρικομματική αυτή κυβέρνηση θα διαθέτει στη Βουλή τη στήριξη 78 βουλευτών, εκ των 120 που αριθμεί συνολικά η Βουλή και θα διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα κυβέρνηση στη χώρα σχηματίζεται μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα Σκόπια στις 8 Μαϊου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.