Το δεξιό κόμμα Gerb φέρεται ότι κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βουλγαρία, αποσπώντας ποσοστό 26,4%, σύμφωνα με ένα exit poll της εταιρείας Alpha Research.

Το μεταρρυθμιστικό «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» (PP) προβλέπεται ότι θα έρθει δεύτερο, με ποσοστό 14,9%.

Οι Βούλγαροι συμμετείχαν στην διαδικασία των βουλευτικών εκλογών, τις έβδομες που διεξάγονται από το 2021 χωρίς να υπάρχει πραγματικά ελπίδα η χώρα να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στην Βουλγαρία

Το κύμα διαδηλώσεων κατά της ενδημικής διαφθοράς το 2020 προκάλεσε την ανατροπή του υπό το κόμμα Gerb κυβερνητικού συνασπισμού, όμως οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται έκτοτε στην πιο φτωχή χώρα της ΕΕ (δεύτερη πιο φτωχή χώρα είναι η Ελλάδα) έχουν σπρώξει εκλογικά το κεντροδεξιό κόμμα.

Κατά συνέπεια το Gerb του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ εμφανίζεται να κερδίζει το μεγαλύτερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με 26% και όπως φαίνεται αυτό επιβεβαιώνει και η κάλπη με το τελευταίο exit poll.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως κινδυνεύει να μην βρει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς το κοινοβούλιο προμηνύεται να είναι κατακερματισμένο.