ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βίντεο: Άγριος τσακωμός για μια θέση στάθμευσης

Το συγκεκριμένο περιστατικό εγείρει το ερώτημα αν είναι νόμιμο να κρατάει κάποιος μια θέση στάθμευσης για κάποιον άλλον

Βίντεο: Άγριος τσακωμός για μια θέση στάθμευσης

Viral έχει γίνει ένα βίντεο που δείχνει έναν έντονο καβγά μεταξύ μιας γυναίκας, που προσπαθούσε να κρατήσει μια θέση στάθμευσης για την κόρη της, και ενός οδηγού που αναζητούσε απεγνωσμένα να παρκάρει.

Η γυναίκα, αμετακίνητη στη θέση της, επαναλάμβανε συνεχώς ότι η θέση ήταν “για την κόρη της”, προκαλώντας την οργή του οδηγού. Η κατάσταση κλιμακώθηκε γρήγορα, με τους δύο να ανταλλάσσουν προσβολές, και τον οδηγό να φτάνει στο σημείο να σπρώξει τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του, ώστε να την αναγκάσει να κάνει στην άκρη.

Ευτυχώς, η γυναίκα δεν τραυματίστηκε σοβαρά, με τους περαστικούς να σπεύδουν να τη βοηθήσουν. Στη συνέχεια, στον τσακωμό “μπήκε” και η κόρη της κυρίας που κρατούσε τη θέση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμβάν εμπλέκεται και η σύζυγος του οδηγού, η οποία προσπάθησε να βρει μάρτυρες για να αποδείξει ότι ο άντρας της δεν είχε παρασύρει τη γυναίκα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό εγείρει το ερώτημα αν είναι νόμιμο να κρατάει κάποιος μια θέση στάθμευσης για κάποιον άλλον. Αν και ο Κ.Ο.Κ. ορίζει ότι η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς, και τιμωρείται με πρόστιμο 400 ευρώ, δεν αναφέρεται ξεκάθαρα κάτι συγκεκριμένο για τους πεζούς.

Ωστόσο, στο άρθρο 39, παράγραφος 3, διαβάζουμε: “Οι πεζοί δεν πρέπει να εμποδίζουν χωρίς λόγο την κυκλοφορία των οχημάτων”. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα που κρατάει τη θέση στάθμευσης παρανομεί, παρά το γεγονός ότι αυτή η πράξη δεν επιφέρει κάποιο πρόστιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην καθημερινότητά τους και υπενθυμίζει τη σημασία της τήρησης των κανόνων κυκλοφορίας, αλλά και της ευγένειας και του σεβασμού προς τους άλλους χρήστες του δρόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.