Η Βρετανία, φαίνεται ότι προχωρά στην επιβολή κυρώσεων κατά των δύο υπουργών της κυβέρνησης Νετανιάχου, του Μπεζαλέλ Σμότριχ και του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ εξαιτίας των προκλητικών ενεργειών που είχαν προβεί τον Αύγουστο του 2024.

Συγκεκριμένα, ο Μπεζαλέλ Σμότριχ είχε δηλώσει κατά την διάρκεια συμποσίου ότι «το να αφεθούν να πεθάνουν από την πείνα οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, μπορεί να είναι δικαιολογημένο και ηθικό για την απελευθέρωση των ομήρων».

Επιπρόσθετα, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ είχε παρευρεθεί σε προσευχή 3000 Εβραίων στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θεωρείται ένας από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ.

Σε δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως: «Αυτό το εξετάζουμε (σ.σ. τις κυρώσεις) διότι υπάρχουν δηλώσεις αναμφίβολα αποκρουστικές (…) καθώς και άλλες πολύ ανησυχητικές ενέργειες στην Δυτική Οχθη και σε ολόκληρη την περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε, την Τρίτη (15/10) ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε στο BBC ότι πριν αποχωρήσει από το υπουργείο μετά την ήττα των Τόρις στις εκλογές, σκεφτόταν σοβαρά την επιβολή κυρώσεων κατά του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και του ομολόγου του των Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ.