Με αφορμή τη διάγνωση καρκίνου που έγινε στον βασιλιά Κάρολο Γ’, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως δεν είναι λίγα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που διαγνώστηκαν κατά καιρούς με κάποια μορφή της νόσου.

Αρκετοί Βρετανοί βασιλείς έχουν διαγνωστεί με διάφορες μορφές καρκίνου από την αρχή της βασιλείας της οικογένειάς τους.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο μία εβδομάδα αφότου εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου για να υποβληθεί σε θεραπεία για διογκωμένο προστάτη.

Όλα τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί:

-Πριγκίπισσα Βικτώρια

Η κόρη της βασίλισσας Βικτωρίας και του πρίγκιπα Αλβέρτου πέθανε το 1901 από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 60 ετών.

-Βασιλιάς Εδουάρδος VII

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, η οποία διήρκεσε από το 1901 έως το 1910, ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ΄ αφαίρεσε ένα βασικοκυτταρικό καρκίνωμα από την περιοχή δίπλα στη μύτη του, το οποίο θεραπεύτηκε με ράδιο το 1907, σύμφωνα με το έργο της Jane Ridley: A Life of Edward VII.

Ο θάνατός του τρία χρόνια αργότερα σε ηλικία 68 ετών δεν σχετιζόταν με τη μάχη του με τον καρκίνο και αποδόθηκε σε μόλυνση από χειρουργική επέμβαση στη σκωληκοειδή απόφυση.

-Βασιλιάς Εδουάρδος Η’ (Δούκας του Ουίνδσορ)

Ο Εδουάρδος βασίλευσε μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα το 1936 προτού παραιτηθεί από τον θρόνο και λάβει τον τίτλο του Δούκα του Ουίνδσορ. Διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό το 1971 μετά από μακρύ ιστορικό καπνίσματος. Πέθανε τον επόμενο χρόνο σε ηλικία 77 ετών.

-Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’

Ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ βασίλευσε από το 1936 έως τον θάνατό του το 1952 σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 2018, ο βασιλιάς εμφάνισε καρκίνο του πνεύμονα λόγω του ιστορικού του ως βαρέως καπνιστή.

Ως αποτέλεσμα, ο αριστερός του πνεύμονας – συμπεριλαμβανομένου ενός κακοήθους όγκου – αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης το 1951.

-Η βασιλομήτωρ Ελισάβετ

Η βασιλομήτωρ Ελισάβετ διαγνώστηκε με πολλαπλές μορφές καρκίνου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της στο θρόνο με τον σύζυγό της Γεώργιο Ε’ (1936-1952), αλλά όλα αυτά τα περιστατικά δεν δημοσιοποιήθηκαν παρά μόνο χρόνια μετά το θάνατό της το 2002 σε ηλικία 101 ετών.

Υπήρξε Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, από το 1936 μέχρι το θάνατο του συζύγου της το 1952, ενώ έπειτα ονομαζόταν Βασίλισσα Ελισάβετ η Βασιλομήτωρ

Ο βιογράφος William Shawcross αποκάλυψε το 2009 στο βιβλίο του, «The Queen Mother:The Official Biography», ότι η Ελισάβετ αφαίρεσε έναν όγκο το 1966 μετά από διάγνωση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 1984 και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου στο στήθος της.

-Σάρα, η Δούκισσα της Υόρκης

Η Σάρα Φέργκιουσον ανακοίνωσε τη διάγνωση καρκίνου του μαστού τον Ιούνιο του 2023. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, η Δούκισσα της Υόρκης αποκάλυψε τον Ιανουάριο του 2024 ότι είχε λάβει μια δεύτερη διάγνωση καρκίνου, κακοήθους μελανώματος.

-Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ο Κάρολος είχε διαγνωστεί με καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2024. Ενώ η συγκεκριμένη διάγνωση δεν αποκαλύφθηκε αμέσως, ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Omid Scobie επιβεβαίωσε ότι ο Κάρολος δεν είχε καρκίνο του προστάτη.