ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βρετανία: Επίθεση από ένα σμήνος με σφήκες δέχθηκε ένας άνδρας – Με 240 τσιμπήματα σώθηκε από θαύμα

Πιθανότατα κάποιος αγρότης ενόχλησε την κυψέλη και το σμήνος επιτέθηκε στον 57χρονο

Βρετανία: Επίθεση από ένα σμήνος με σφήκες δέχθηκε ένας άνδρας – Με 240 τσιμπήματα σώθηκε από θαύμα

Ο 57χρονος Άντριου Πάουελ, διοργανωτής φεστιβάλ που ζει κοντά στο Μπρέκον στη Βρετανία είπε ότι είχε μόλις επιστρέψει από μια βόλτα με ποδήλατο και τάιζε τα κοτόπουλα όταν οι σφήκες «όρμησαν πάνω του και μέχρι να φτάσω στην πίσω πόρτα που είναι πιθανώς τέσσερα δευτερόλεπτα ήμουν καλυμμένος» είπε.

«Έτρεξα και μπήκα στο μπάνιο το οποίο γέμισε σφήκες. Μου πετούσαν κουβάδες με νερό για να τις βγάλουν από πάνω μου. Η πλάτη μου ήταν απλώς ένα χαλί από σφήκες» περιγράφει ο 57χρονος.

Ο Πάουελ πιστεύει πιθανότατα κάποιος ντόπιος αγρότης «ενόχλησε» κάποια κυψέλη.

Ο άνδρας κάλεσε έναν φίλο του ο οποίος τον μετέφερε αμέσως στην τοπική μονάδα ελαφρών τραυματισμών, και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών, καθώς έχανε κατά διαστήματα τις αισθήσεις του.

Η συμβουλή από το αρμόδιο τμήμα υγείας για τη θεραπεία τσιμπήματα εντόμων είναι να τοποθετήσετε μια παγοκύστη τυλιγμένη σε ένα υγρό πανί για τουλάχιστον 20 λεπτά, εάν πρηστεί.

Συνιστάται επίσης στους ανθρώπους να διατηρούν την περιοχή ανυψωμένη εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνουν παυσίπονα εάν τα τσιμπήματα είναι επώδυνα και να χρησιμοποιούν αντιισταμινικά και κρέμα υδροκορτιζόνης για να μειώσουν τον κνησμό, αλλά όχι σπιτικές θεραπείες όπως σόδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.