Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο πατέρας της Σάρα Σαρίφ, ενός 10χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στο σπίτι της στη Βρετανία, ομολόγησε στην αστυνομία «τη χτύπησα πάρα πολύ». 

Η Σαρίφ βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2023 στο σπίτι της στο Ουόκινγ, μια πόλη στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, αφότου οι εισαγγελείς είπαν ότι υπέστη «σοβαρή και επαναλαμβανομένη βία».

Ο πατέρας της Ουρφάν Σαρίφ, ηλικίας 42 ετών, η σύζυγός του και μητριά της Σάρα Σαρίφ, Μπεϊνάς Μπατούλ, ηλικίας 30 ετών και ο θείος του παιδιού Φαϊζάλ Μαλίκ, ηλικίας 29 ετών δικάζονται στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι τρεις εναγόμενοι κατηγορούνται επίσης για το ότι προκάλεσαν ή επέτρεψαν τον θάνατο ενός παιδιού. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο για τον θάνατό της, λένε οι εισαγγελείς.

Ο εισαγγελέας Μπιλ Έμλιν Τζόουνς είπε στους δικαστές, την πρώτη ημέρα της δίκης σήμερα, ότι ο Ουρφάν Σαρίφ τηλεφώνησε στη βρετανική αστυνομία, αφότου είχε διαφύγει στο Πακιστάν μετά τον θάνατο της Σάρας Σαρίφ.

Βρετανία: Τη χτύπησα πάρα πολύ, είπε ο πατέρας της Σάρα Σαρίφ

«Χρησιμοποίησε μια φράση που πιθανόν θα σκεφτείτε ότι είναι περίεργη» ανέφερε ο Έμλιν Τζόουνς. «Είπε: την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Ουρφάν Σαρίφ παραδέχθηκε επίσης στην αστυνομία: «Τη χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω, όμως τη χτύπησα πάρα πολύ».

Ο εισαγγελέας αποκάλυψε επιπλέον πως ένα σημείωμα με τον γραφικό χαρακτήρα του Ουρφάν Σαρίφ βρέθηκε επίσης δίπλα στο πτώμα της κόρης του, στο οποίο έγραφε: «Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω. Όμως, τα έχασα».

Ο Έμλιν Τζόουνς εξήγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι Ουρφάν Σαρίφ, Μπατούλ και Μαλίκ «έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη βία και κακομεταχείριση που οδήγησε στον θάνατο της Σάρας».

Οι τρεις εναγόμενοι αρνούνται την ευθύνη για οποιαδήποτε βιαιοπραγία και κακοποίηση και ο καθένας εξ αυτών «επιδιώκει να ρίξει το φταίξιμο στον έναν ή και στους δύο άλλους», τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο Ουρφάν Σαρίφ κατηγορεί τη σύζυγό του Μπατούλ, είπε ο Έμλιν Τζόουνς και οι προφανείς ομολογίες του στην αστυνομία στόχευαν να «προστατεύσουν τον πραγματικό ένοχο».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως η Μπατούλ ισχυρίζεται ότι ο Ουρφάν Σαρίφ ήταν ένας β«ίαιος άνθρωπος που ήθελε να επιβάλει την πειθαρχεία» και ότι εκείνη τον φοβόταν, ενώ ο Μαλίκ λέει ότι δεν γνωρίζει κανένα περιστατικό κακοποίησης ή βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.