Επεισόδια σημειώθηκαν  στο κοινοβούλιο της Αλβανίας, όπου βουλευτές της αντιπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι για την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης του βουλευτή Έρβιν Σαλιάντζι, έβαλαν φωτιά σε καθίσματα που συγκέντρωσαν στα σκαλιά του κτιρίου.

Επιπρόσθετα ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά επίσης ξήλωσαν μικρόφωνα και πέταξαν αντικείμενα κατά του προεδρείου υποστηρίζοντας ότι η καταδίκη του Σαλιάντζι είχε πολιτικά κίνητρα.


Αυτή την εβδομάδα μάλιστα καλούν τον λαό της Αλβανίας σε διαδηλώσεις με αφετηρία τα Τίρανα έτσι ώστε να διατρανώσουν την φωνή τους κατά της δικαστικής απόφασης. Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι την Παρασκευή, το Εφετείο της Αλβανίας επικύρωσε απόφαση δικαστηρίου που καταδίκασε τον Σαλιάντζι, μέλος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Θυμίζουμε ότι ο Σαλιάντζι κρίθηκε ένοχος για υποβολή «ψευδούς αναφοράς» κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών. Ο ίδιος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε τη δίκη ως ένα σχέδιο με πολιτικά κίνητρα.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!