
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό στη Μιανμάρ, ενώ προσκυνούσαν στο τζαμί Shwe Boorn Shin στο Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της ασιατικής χώρας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν στη διάσωση πολιτών και μίλησαν στο Yangon Modern News Agency, τα θύματα του φονικού σεισμού δεν πρόλαβαν να βγουν έξω από το τέμενος.
«Κατέρρευσε ενώ προσκυνούσε κόσμος. Περίπου τρία τζαμιά κατέρρευσαν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί και τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος. Το τζαμί Shwe Boorn Shin έχει καταστραφεί», ανέφερε άτομο που συνδράμει στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.
Δείτε σχετικό βίντεο:
မန္တလေးမြို့က ရွှေဘုန်းရှိန်ဗလီ ပြိုကျ (ရုပ်/သံ)
ဧရာဝတီ၊ မတ်လ ၂၈၊ ၂၀၂၅ #မြန်မာ #ဧရာဝတီ #မန္တလေး #ငလျင် #ပြိုကျ #ရွှေဘုန်းရှိန်ဗလီ #Myanmarearthquake pic.twitter.com/jZBlQrsYy8
— Htar Thakhin (@htartha76128693) March 28, 2025
Σκηνές βιβλικής καταστροφής βέβαια επικρατούν και σε άλλα μέρη της Μιανμάρ, με τους πολίτες να βρίσκονται σε σύγχυση και πανικό, μετά την απανωτή κατάρρευση τεράστιων κτηρίων.
Ο επικεφαλής του δικτατορικού καθεστώτος, Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, επισκέφθηκε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Ναϊπιντάου όπου έχουν διακομιστεί πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο σημείο για επιτόπια ρεπορτάζ.
«Το κράτος θα αποτιμήσει γρήγορα την κατάσταση και θα διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης παράλληλα με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» επεσήμανε μέσω ανακοίνωσής του στο Telegram.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.