ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χαβάη: Πλησιάζει η τροπική καταιγίδα «Hone» – Συναγερμός για πλημμύρες και ζημιές από ανέμους

Η κατάσταση θυμίζει τις περσινές θανατηφόρες πυρκαγιές στο Μάουι

Χαβάη: Πλησιάζει η τροπική καταιγίδα «Hone» – Συναγερμός για πλημμύρες και ζημιές από ανέμους

Η τροπική καταιγίδα Χόνε πλησίασε κοντά στις νότιες περιοχές της Χαβάης το μεσημέρι του Σαββάτου (24/8), με ισχυρές ριπές ανέμου και ισχυρές βροχοπτώσεις, σημάνοντας συναγερμό για πλημμύρες και ζημιές από ανέμους.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα για την κομητεία της Χαβάης, η οποία περιλαμβάνει όλο το Big Island, και προειδοποίηση με κόκκινη σημαία για τις απάνεμες πλευρές όλων των νησιών.

Ο Χόνε, που στα χαβανέζικα σημαίνει «γλυκός και μαλακός», είχε μέγιστους ανέμους ταχύτητας 65 μιλίων/ώρα (105 χλμ/ώρα) νωρίς το Σάββατο.

Πιθανότατα θα ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 1 καθώς θα περάσει κοντά ή νότια του Big Island από το βράδυ του Σαββάτου προς τις αρχές της Κυριακής, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Η Αρχή Τουρισμού της Χαβάης δήλωσε στους ταξιδιώτες ότι εξακολουθεί να είναι ασφαλές να έρθουν στα νησιά, αλλά συνέστησε στους ανθρώπους να αναβάλουν τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Αύξηση κινδύνου πυρκαγιάς

Ο ξηρός αέρας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους για να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας βιώνει μια μεφγάλη περίοδο ξηρασίας, σύμφωνα με το U.S. Drought Monitor.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για κόκκινη σημαία είναι σε ισχύ από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) και επισημαίνει ότι οι θερμές θερμοκρασίες, η πολύ χαμηλή υγρασία και οι ισχυρότατοι άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι αναμένεται να είναι ισχυροί πάνω από τα ακρωτήρια και μέσα από τα περάσματα, ενημέρωσε το κέντρο τυφώνων.

Η κατάσταση θυμίζει τις περσινές θανατηφόρες πυρκαγιές στο Μάουι, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από ανέμους που εξελίχθηκαν σε τυφώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως οι κίνδυνοι πυρκαγιάς από τον Hone είναι μικρότεροι, δήλωσε η Λόρα Φάρις, μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας στη Χονολουλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.