Η τροπική καταιγίδα Χόνε πλησίασε κοντά στις νότιες περιοχές της Χαβάης το μεσημέρι του Σαββάτου (24/8), με ισχυρές ριπές ανέμου και ισχυρές βροχοπτώσεις, σημάνοντας συναγερμό για πλημμύρες και ζημιές από ανέμους.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα για την κομητεία της Χαβάης, η οποία περιλαμβάνει όλο το Big Island, και προειδοποίηση με κόκκινη σημαία για τις απάνεμες πλευρές όλων των νησιών.

Ο Χόνε, που στα χαβανέζικα σημαίνει «γλυκός και μαλακός», είχε μέγιστους ανέμους ταχύτητας 65 μιλίων/ώρα (105 χλμ/ώρα) νωρίς το Σάββατο.

Πιθανότατα θα ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 1 καθώς θα περάσει κοντά ή νότια του Big Island από το βράδυ του Σαββάτου προς τις αρχές της Κυριακής, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Η Αρχή Τουρισμού της Χαβάης δήλωσε στους ταξιδιώτες ότι εξακολουθεί να είναι ασφαλές να έρθουν στα νησιά, αλλά συνέστησε στους ανθρώπους να αναβάλουν τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Αύξηση κινδύνου πυρκαγιάς

Ο ξηρός αέρας σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους για να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας βιώνει μια μεφγάλη περίοδο ξηρασίας, σύμφωνα με το U.S. Drought Monitor.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για κόκκινη σημαία είναι σε ισχύ από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) και επισημαίνει ότι οι θερμές θερμοκρασίες, η πολύ χαμηλή υγρασία και οι ισχυρότατοι άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι αναμένεται να είναι ισχυροί πάνω από τα ακρωτήρια και μέσα από τα περάσματα, ενημέρωσε το κέντρο τυφώνων.

Η κατάσταση θυμίζει τις περσινές θανατηφόρες πυρκαγιές στο Μάουι, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από ανέμους που εξελίχθηκαν σε τυφώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως οι κίνδυνοι πυρκαγιάς από τον Hone είναι μικρότεροι, δήλωσε η Λόρα Φάρις, μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας στη Χονολουλού.