ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Χονγκ Κονγκ: Με αυτό τον τρόπο στοχεύει να τονώσει τη νυχτερινή ζωή και την οικονομία του

Το ασιατικό κράτος λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή των χειρότερων οικονομικών σεναρίων

Χονγκ Κονγκ: Με αυτό τον τρόπο στοχεύει να τονώσει τη νυχτερινή ζωή και την οικονομία του

Στην μείωση των φόρων στα αλκοολούχα ποτά προβαίνει το Χονγκ Κονγκ σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί η νυχτερινή ζωή της χώρας και να αποφυγή μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση.

Το σενάριο ότι η εγχώρια οικονομία του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στα πρόθυρα «κακών σεναρίων» επιβεβαίωσε ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως:

«Είναι μια προσπάθεια για προώθηση του εμπορίου αλκοολούχων ποτών, του τουρισμού, καθώς και της κατανάλωσης υψηλής ποιότητας φαγητού και ποτού» στο πλαίσιο ετήσιας ομιλίας του.

Αναλυτικά η μείωση των φόρων στα οινοπνευματώδη ποτά που περιέχουν αλκοόλ άνω του 30%, όπως το μπράντι, το ουίσκι και το τζιν, θα γνωρίσουν μείωση από 100% που είναι ο δασμός τους μόλις στο 10%, εάν η τιμή εισαγωγής ξεπερνά τα 26 δολάρια.

Το ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο, που έχει πληγεί σφοδρά από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και την πτώση των τουριστικών αφίξεων, δεν έχει δει ακόμη τα οφέλη τόσο από τα χαμηλά επιτόκια των ΗΠΑ, όσο και από την παροχή οικονομικού πακέτου βοήθειας από το Πεκίνο.

Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2023 οι τομείς τουρισμού και λιανικού εμπορίου έχουν υποστεί πλήγμα από την επιβράδυνση της Κίνας, ενώ και τα έσοδα από τους φόρους και τις πωλήσεις γης έχουν μειωθεί, καθώς οι αγορές μετοχών και ακινήτων έχουν εξασθενήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.