ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Υπόθεση Ν.Πελικό: Ο 71χρονος δεν κατέθεσε στο δικαστήριο για λόγους υγείας – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ

«Θα αναστείλουμε για σήμερα και θα συνεχίσουμε αύριο το πρωί», δήλωσε ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου

Υπόθεση Ν.Πελικό: Ο 71χρονος δεν κατέθεσε στο δικαστήριο για λόγους υγείας – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ

Ο Ντομινίκ Πελικό δεν κατέθεσε για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο του Βοκλίζ – στην Αβινιόν της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος κατηγορείται από την τέως σύζυγό του Ζιζέλ, η οποία έχει πλέον γίνει στη Γαλλία η ενσάρκωση των θυμάτων σεξουαλικής βίας, ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί μια δεκαετία μαζί με δεκάδες αγνώστους που στρατολογούσε στο διαδίκτυο.

Εκτός από τον τέως σύζυγό της, άλλοι 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών, διώκονται για βιασμό και εάν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών.

«Θα αναστείλουμε για σήμερα και θα συνεχίσουμε αύριο το πρωί», δήλωσε ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου, Ρότζερ Αράτα, ο οποίος παρήγγειλε μια νέα ιατρική πραγματογνωμοσύνη από «ένα κολέγιο εμπειρογνωμόνων».

Ο κύριος κατηγορούμενος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία την Κυριακή και πάσχει από «πέτρα στα νεφρά, λοίμωξη στα νεφρά και πρόβλημα προστάτη», είπε ο Αράτα.

Από πλευράς τους, οι συνήγοροι της Ζιζέλ χαρακτήρισαν την κατάσταση «ασυνήθιστη», σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να είναι ο κατηγορούμενος σε κατάσταση να καταθέσει.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στη Ζιζέλ, η οποία ευχαρίστησε τους διαδηλωτές τη Δευτέρα στο περιθώριο της δίκης:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χάρη σε όλους εσάς, έχω τη δύναμη να πολεμήσω αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος», δήλωσε, αφιερώνοντάς τον «σε όλους τους ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες, σε όλο τον κόσμο, που είναι θύματα σεξουαλικής βίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.