ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Υπόθεση Πελίκο: Πώς ο 72χρονος νάρκωνε με υπνωτικά την Ζιζέλ επί δέκα χρόνια χωρίς να κινήσει υποψίες

Πώς μπορεί να εξηγηθεί η μακροχρόνια «χημική υποταγή» της Ζιζέλ χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό;

Υπόθεση Πελίκο: Πώς ο 72χρονος νάρκωνε με υπνωτικά την Ζιζέλ επί δέκα χρόνια χωρίς να κινήσει υποψίες

Η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της Ζιζέλ Πελικό ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Ο βιασμός με χημική υποταγή συμβαίνει όταν ο βιαστής ναρκώνει το θύμα εν αγνοία του για να το κακοποιήσει, χωρίς αυτό να μπορεί να αντιδράσει.

Με τις καταθέσεις τους ο γαμπρός των Πελικό, άντρας της κόρης του Caroline Darian, αλλά και ο μεγαλύτερος αδερφός του Ντομινίκ Πελίκο Joël Pelicot, έριξαν φως στο πώς η υγεία της Ζιζέλ Πελικό είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των χαπιών που την «τάιζε» ο σύζυγός της χωρίς εκείνη να έχει την παραμικρή ιδέα και πώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την αιτία.

«Για να μπορέσουμε να βρούμε την προέλευση όλης αυτής της διαδικασίας, έπρεπε να σκεφτούμε το αδιανόητο. Δεν το κάναμε». Τα λόγια αυτά χρησιμοποίησε ο γιατρός και μεγαλύτερος αδελφός του Ντομινίκ Πελικό για να περιγράψει την «χημική υποταγή» της Ζιζέλ για μία δεκαετία.

Ο 76χρονος Joël Pelicot, ο μεγαλύτερος αδελφός του Ντομινίκ Πελικό και γιατρός στο επάγγελμα ήταν ένας από εκείνους που συνταγογράφησαν τα Témesta, τα αγχολυτικά φάρμακα, στην Ζιζέλ Πελικό, «επειδή ήταν ανήσυχη και είχε πρόβλημα ύπνου».

Απώλεια μνήμης, «απουσίες» και γυναικολογικά προβλήματα

Το 2015, με τη βοήθεια μιας νοσοκόμας που γνώρισε στο διαδίκτυο, ο Ντομινίκ Πελικό άρχισε να χορηγεί κρυφά υπνωτικά χάπια Ζιζέλ. Τα έλιωνε μέσα στο φαγητό και το ποτό της.

Εκείνη έπαφτε σε βαθύ ύπνο κι εκείνος ανενόχλητος πια μπορούσε να την κακοποιεί σεξουαλικά χωρίς εκείνη να το αντιληφθεί. Άλλωστε και ο ίδιος έπαιρνε κατά καιρούς τα συγκεκριμένα χάπια για να καταπολεμήσει το άγχος του.

Η συνταγογράφηση του φαρμάκου αυτού είναι εξαιρετικά συχνή στους Γάλλους που πάσχουν από διαταραχές ύπνου ή άγχος. Στην πραγματικότητα, τα φαρμακεία συχνά ξεμένουν από το φάρμακο, σημειώνουν γαλλικά μέσα.

Μόλις τελειοποίησε τη μέθοδό του, ο Ντομινίκ Πελικό ήρθε σε επαφή με δεκάδες αγνώστους στην ιστοσελίδα γνωριμιών Coco.fr και προσφέρθηκε να τους παραδώσει τη γυναίκα του για να την βιάσουν με εκείνον να παρακολουθεί και να καταγράφει το αρρωστημένο σχέδιό του.

Για να διασφαλίσει ότι η γυναίκα του δεν θα ξυπνούσε, ο Πελικό αύξανε σταδιακά τις δόσεις, μεταξύ τριών και δέκα χαπιών την ημέρα, τα οποία έριχνε μέσα σε ποτά ή τρόφιμα.

Υπήρχαν μερικά προειδοποιητικά σημάδια, όπως μια μέρα που η Ζιζέλ παρατήρησε ότι η μπύρα της είχε μια πράσινη απόχρωση, αλλά δεν υπήρχε τίποτα άλλο που να υποδηλώνει την έκταση του σχεδίου του.

Σχεδόν 780 δισκία Témesta συνταγογραφήθηκαν από διάφορους γιατρούς μέχρι το 2020.

«Ήταν συχνά χαμένη»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο γαμπρός του Πελικό, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγνοούσε πως ο πεθερός του ήταν ο ιθύνων νους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό.

Ο Pierre P., γαμπρός του ζεύγους Πελικό, ανέφερε ότι γνώρισε τους γονείς της συζύγου του το 2003. Όπως δήλωσε, ο ίδιος είχε μια καλή σχέση με τον πεθερό του, Ντομινίκ Πελικό επειδή οι δύο άντρες είχαν κοινά ενδιαφέροντα, όπως ο αθλητισμός.

Ανέφερε πως όταν έπαιρνε τηλέφωνο στο σπίτι των πεθερικών του ήταν δύσκολο να επικοινωνήσει με την μητέρα της συζύγου του. Σύμφωνα με τον γαμπρό των Πελικό, ο πεθερός του έλεγε στο ζευγάρι πως η Ζιζέλ «ήταν πολύ κουρασμένη για να κρατήσει τα παιδιά τους» ενώ όταν μιλούσε «τα λόγια της ήταν ασυνάρτητα» και «φαινόταν μπερδεμένη».

Σύμφωνα με την κατάθεση του Πιερ Π. το σίγουρο ήταν πως εκείνος και η σύζυγός του ανησυχούσαν για την υγεία της Ζιζέλ.

«Τώρα καταλαβαίνω ότι ο μόνος στόχος ήταν να την έχει υπό την επιρροή του», δήλωσε ο μάρτυρας.

Ανυποψίαστοι γιατροί

Αυτή ήταν η αρχή μιας μακράς ιατρικής παραπλάνησης για αυτή τη γυναίκα, η οποία συμβουλεύτηκε διαδοχικά γιατρούς για απώλεια μνήμης και γυναικολογικά προβλήματα, όπως φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας.

Εκείνη την εποχή, ο σύζυγός της προσποιήθηκε την έκπληξή του: «Μα τι κάνεις όλη μέρα;», υπονοώντας ότι η σύζυγός του είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Η Ζιζέλ είχε τόσο θορυβηθεί με την κατάστασή της που δεν τολμούσε πλέον να οδηγεί ή να παίρνει το τρένο μόνη της.

Στην πραγματικότητα, οι γιατροί δυσκολεύονται να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ. «Δεν πιστεύαμε ότι ήταν κόπωση», εξηγεί ο Joël Pelicot, αδελφός του Ντομινίκ Πελικό και πρώην γιατρός.

Κάθε φορά της λέγαμε να κάνει περισσότερες εξετάσεις, γιατί οι εξετάσεις αίματος που κάναμε δεν έδειχναν τίποτα. Η απώλεια μνήμης της Ζιζέλ Πελικό σταμάτησε απότομα στις 2 Νοεμβρίου 2020, όταν ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί η μακροχρόνια «χημική υποταγή» της Ζιζέλ χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό;

Ο Joël Pelicot επισημαίνει ότι στην ιατρική, «βρίσκεις μόνο αυτό που ψάχνεις, και ψάχνεις μόνο αυτό που ξέρεις».

Πρόσφατα, η γυναικολόγος Ghada Hatem, η οποία ίδρυσε το Maison des femmes στο Saint-Denis, δήλωσε στη Le Monde ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ενδοοικογενειακή χημική υποβολή μέχρι που άκουσε για την υπόθεση Πελικό. Έκτοτε, έχουν δημιουργηθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια για το θέμα για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα.

«Ταΐζει με ψέματα την οικογένειά του για πάνω από 30 χρόνια»

«Λέει ψέματα όταν πρέπει και ανάλογα με τις περιστάσεις», δήλωσε ακόμα ο Joël Pélicot στο ποινικό δικαστήριο Vaucluse της Αβινιόν καταθέτοντας για την πολύκροτη υπόθεση που έχει σοκάρει τον πλανήτη.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Ντομινίκ Πέλικό ο οποίος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι υπήρξε και ο ίδιος θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από νοσοκόμο όταν ήταν παιδί, ο αδελφός του είπε:

«Καθώς είχε κάνει κάτι ανόητο, το επινόησε για να “μαλακώσει” τη μαμά και τον μπαμπά, αλλά το έλεγξαν και δεν ίσχυε και δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ γι’ αυτό. Στην αγόρευσή του, ο κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό φώναξε: «Λες ψέματα! Δεν είναι αλήθεια!»

Για τον Joël Pélicot, ο αδελφός του «ταΐζει την οικογένειά του με ψέματα για πάνω από τριάντα χρόνια».

«Πώς θα μπορούσε το αγόρι που γνώριζα και αγαπούσα και θαύμαζα όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, να έχει γίνει ένα δράστης τερατουργημάτων;» αναρωτήθηκε ο αδερφός του Πελικό.

«Θα ήθελα να μιλήσω στον άνθρωπο που γνώρισα πριν από πολύ καιρό, με τον οποίο περάσαμε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία, αλλά και μια πολύ δυστυχισμένη, τις συνέπειες της οποίας κρύβει καλά» είπε ο κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό απευθυνόμενος στον αδελφό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.