Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε ένα αηδιαστικό βίντεο το οποίο αποκαλύπτει τη διαδικασία πίσω από τα παρασκήνια της παρασκευής ζαμπόν σε φέτες.
Ένα ανατριχιαστικό viral βίντεο καταγράφει μια ενοχλητική ροζ, κολλώδη ουσία να αναμειγνύεται σε μια βελούδινη, μαλακή υφή, η οποία στη συνέχεια εναποτίθεται σε καλούπια από κασσίτερο που μοιάζουν με το σχήμα μιας φραντζόλας ψωμιού.
@thatafricanchick2 I dont want to believe this#😮#😳#ham#fake#food#blacktiktok#woah ♬ Breaking News – Breaking News
Μετά από αυτό το ανησυχητικό βήμα, το μείγμα στο χρώμα του Pepto-Bismol υποβάλλεται σε ψήσιμο και τεμαχισμό, με αποτέλεσμα αυτό που αναγνωρίζουμε ως το γνωστό συσκευασμένο αλλαντικό.
«Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό», αυτό είναι το κυρίαρχο σχόλιο που επικρατεί κάτω από την δημοσίευση.
Το συναίσθημά τους είχε απήχηση στους θεατές, καθώς το βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.
Οι μάρτυρες παρακολουθούσαν το υλικό με τρόμο, καθώς συμβιβάζονταν με την αποκάλυψη ότι το τελικό προϊόν δεν ήταν τίποτε άλλο από επεξεργασμένες φέτες ζαμπόν.
Το περιστατικό αυτό εγείρει το ερώτημα αν είναι συνετό να ρωτάμε για την εσωτερική λειτουργία ορισμένων διαδικασιών παραγωγής τροφίμων.
Αν και οπτικά παράξενη, η μέθοδος μοιράζεται ομοιότητες με τη δημιουργία ενός άλλου αγαπημένου σνακ: των χοτ ντογκ.
Ακριβώς όπως και το επεξεργασμένο ζαμπόν, τα χοτ ντογκ υφίστανται μετατροπή σε μια σύσταση που μοιάζει με κουρκούτι, προτού υιοθετήσουν το εικονικό τους σχήμα.
Παρ’ όλα αυτά, η McLean Meats διευκρινίζει ότι τα αλλαντικά συνήθως παρασκευάζονται από «μηχανικά αποστεωμένα κομμάτια κρέατος που αλέθονται σε πολτό», ο οποίος στη συνέχεια πλάθεται και κόβεται σε φέτες, όπως ακριβώς φαίνεται στο βίντεο.
Αν η αποκάλυψη της αυλαίας στην παραγωγή αλλαντικών δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει τους καταναλωτές, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων αλλαντικών μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου καρκίνου.
Η Diana Rodgers, διαιτολόγος και συγγραφέας, έχει σημειώσει ότι η κατανάλωση κρέατος μειώνεται ήδη στις χώρες υψηλού εισοδήματος χωρίς να είναι απαραίτητη η εκτεταμένη σήμανση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.