ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η BC Partners εξαγοράζει ποσοστό της Euroleague

Τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη για την αγορά ποσοστού της Εuroleague στο μπάσκετ από την BC Partners, καθώς λήγει η περίοδος της αποκλειστικής διαπραγμάτευσης που έχει εξασφαλίσει το private equity.

Τα funds δείχνουν πλέον μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα των σπορ και οι διαπραγματεύσεις της BC Partners αφορούν ένα deal για περίπου το 1/3 των μετοχών της Εuroleague, η οποία αποτιμάται 1 δισ.

Ο Πρόεδρος της BC Partners Ν. Σταθόπουλος διέκρινε από νωρίς την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου των σπορ και προχώρησε σε επιχειρηματικές κινήσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, πριν τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων funds.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αποτέλεσμα των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη δεν μπορούμε να το προδικάσουμε αλλά ο Σταθόπουλος κινείται δυναμικά καθώς στη διεκδίκηση της ευρωλίγκας του μπάσκετ απέκτησε προβάδισμα αφήνοντας πίσω μεγάλα ονόματα, όπως General Atlantic και η σαουδαραβικών συμφερόντων SURJ Sports Investments. Σημειώστε πως η BC Partners έχει αγοράσει και μερίδιο στο sports agency GSE Worlwide.

Η Cenergy εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Euronext

H έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων είχε ως κεντρικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών προκειμένου να προχωρήσει στη μεγάλη επένδυση στις ΗΠΑ. Η Viohalco, βασικός μέτοχος, δεν θα έχει συμμετοχή προκειμένου να μειώσει το ποσοστό της και να αυξηθεί η διασπορά, κάτι που θέλουν οι ξένοι επενδυτές. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η διοίκηση δεν πρόκειται να βιαστεί να υλοποιήσει την απόφαση. Θα ξεκινήσει τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου μόνον αφού (και όταν) η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση των 2 δισ. ευρώ. Σήμερα είναι στο 1,861 δισ. €. Επόμενος στόχος είναι η εισαγωγή των μετοχών της Cenergy στο Χρηματιστήριο του Euronext, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα, μόλις ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου της Cenergy, να ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της ElvalHalcor, με τον ίδιο στόχο (διεύρυνση και διεθνοποίηση του μετοχολογίου).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η BC Partners εξαγοράζει ποσοστό της Euroleague

Τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη για την αγορά ποσοστού της Εuroleague στο μπάσκετ από την BC Partners, καθώς λήγει η περίοδος της αποκλειστικής διαπραγμάτευσης που έχει εξασφαλίσει το private equity. Τα funds δείχνουν πλέον μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα των σπορ και οι διαπραγματεύσεις της BC Partners αφορούν ένα deal για περίπου το 1/3 των μετοχών της Εuroleague, η οποία αποτιμάται 1 δισ. Ο Πρόεδρος της BC Partners Ν. Σταθόπουλος διέκρινε από νωρίς την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου των σπορ και προχώρησε σε επιχειρηματικές κινήσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, πριν τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων funds. Το αποτέλεσμα των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη δεν μπορούμε να το προδικάσουμε αλλά ο Σταθόπουλος κινείται δυναμικά καθώς στη διεκδίκηση της ευρωλίγκας του μπάσκετ απέκτησε προβάδισμα αφήνοντας πίσω μεγάλα ονόματα, όπως General Atlantic και η σαουδαραβικών συμφερόντων SURJ Sports Investments. Σημειώστε πως η BC Partners έχει αγοράσει και μερίδιο στο sports agency GSE Worlwide.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

H Aegean αυξάνει το ποσοστό της στη Volotea

Πύκνωσαν τα σύννεφα και στους ευρωπαϊκούς αιθέρες λόγω των ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ και γκρέμισαν τις μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών χθες στα χρηματιστήρια. Ο δείκτης Stoxx Europe Total Market Airlines κατρακύλησε -3,66% και οι μετοχές των Ryanair, IAG, Lufthansa, Air France-KLM, WizzAir, Norwegian Air Shuttle, Finnair, Norse Atlantic, Enter Air βρέθηκαν όλες στο κόκκινο. Δεν ξέφυγε από τον κανόνα η Aegean Airlines που έπεσε μέχρι τα 10,5€ για να κλείσει στα 10,57€ με πτώση -3,65% και πολύ μακριά από την κεφαλαιοποίηση του 1 δισ. ευρώ (σήμερα στα 953 εκατ. ευρώ). Δεν θα πω τα γνωστά, δηλαδή ότι όλα αυτά συμβαίνουν μια χρονιά που ο τουρισμός θα γράψει νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων ή πως τα μεγέθη της εταιρείας είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά θα αναφέρω ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, αυτή την εβδομάδα ήρθαν από το εξωτερικό και οι άλλοι μέτοχοι της ισπανικής Volotea (που πρόσφατα η Aegean αγόρασε το 13%) και είχαν συναντήσεις με τον Ευτύχη Βασιλάκη. Για να μη μακρηγορώ λοιπόν, έρχεται και άλλη αύξηση της μετοχικής παρουσίας της Aegean στη Volotea.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η ΤΙΤΑΝ περιμένει τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών

Η τιμή της μετοχής της ΤΙΤΑΝ στα 35,15 ευρώ είναι υπερδιπλάσια της τιμής που είχε πριν από έναν χρόνο, αλλά η Χρηματιστηριακή ΕΠΕΥ της Εθνικής Τράπεζας, θεωρεί ότι τα 41 ευρώ είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος. Η αλήθεια είναι ότι το 58% των πωλήσεων του Ομίλου προέρχονται τώρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η NBG Securities πιστεύει ότι ο ΤΙΤΑΝ μπορεί να καρπωθεί τους καρπούς του «υπερκύκλου» των ΗΠΑ σε επενδύσεις υποδομής που υποστηρίζονται από ομοσπονδιακά νομοσχέδια και πρωτοβουλίες για βιομηχανικές επενδύσεις, καθώς και εμπορικές επενδύσεις σε ακίνητα. Όλα αυτά ισχύουν βέβαια στον βαθμό που δεν θα ανατραπούν ξαφνικά μετά τις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Γι’ αυτό τα στελέχη του ΤΙΤΑΝ σε Ελλάδα και Αμερική αυτή την εποχή έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις δημοσκοπήσεις και τις εκλογικές προβλέψεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >