ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΕΛΒΟ: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για είσοδο αμερικανικών κεφαλαίων

Tρεισήμισι χρόνια, πριν στις 12 Φεβρουαρίου του 2021 η κυριότητα της τότε κρατικής ΕΛΒΟ μεταβιβάστηκε στους Ισραηλινούς των PLASAN και SK Group και στον μέτοχο μειοψηφίας Αρ. Γλύνη έναντι ποσού 3 εκατ. ευρώ.

Το καλοκαίρι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) μεταβιβάστηκε στον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Αθ. Κουιμτζή.

Ο όμιλος Κουιμτζή, μετά την εξαγορά της ΕΛΒΟ, φιλοδοξεί να αναδείξει τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπεύει να συνεργαστεί με αμερικανικό fund για τη μετατροπή της ΕΛΒΟ σε περιφερειακό κέντρο εργοστασιακής συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επόμενες κινήσεις περιλαμβάνουν ανασυγκρότηση των εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμό της παραγωγής, προκειμένου τα προϊόντα της ΕΛΒΟ να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά.

Ποια ελληνική βιομηχανία επεκτείνεται παραγωγικά στις ΗΠΑ

Μια ακόμη ελληνική βιομηχανία θα επεκταθεί παραγωγικά στις ΗΠΑ. Η CENERGY HOLDINGS, θυγατρική του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, έχει ήδη δρομολογήσει επένδυση για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής καλωδίων στη Βαλτιμόρη (Μέριλαντ) και με στόχο τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του επενδυτικού σχεδίου πραγματοποιεί αύξηση κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ. Η αύξηση ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 10/10 και όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της εταιρείας έχει μια ιδιαιτερότητα: πραγματοποιείται με δημόσια προσφορά νέων κοινών μετοχών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και εφαρμογή προνομιακής κατανομής σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Η αύξηση δηλαδή έχει στόχο να εισέλθουν νέοι μέτοχοι και να αυξηθεί το free float περίπου στο 30% (από 20% σήμερα), καθώς η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ως βασικός μέτοχος δεν θα συμμετάσχει, αλλά θα υπάρξει εφαρμογή προνομιακής κατανομής σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα ορισθεί μετά τη λήξη της δημόσιας προσφοράς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αυξάνεται η χαοτική διαφορά στις ΗΠΑ μεταξύ του 1% των πλουσίων και του υπολοίπου 99%

Στις ΗΠΑ γίνεται καθημερινά πολύ μεγάλη συζήτηση για το περιβόητο 1% των Αμερικανών που πλουτίζουν μέρα με τη μέρα, σε αντίθεση με το 99% που -με πολλές διαβαθμίσεις και υποκατηγορίες εισοδήματος- προσπαθούν, με δάνεια και με πολλές δουλειές, να τα βγάλουν πέρα στην πλουσιότερη χώρα του πλανήτη. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: Υποτίθεται ότι οι Δημοκρατικοί που κυβερνούν τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, φροντίζουν για τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα αλλά ωστόσο η ανισότητα με τους πλούσιους αυξήθηκε στα δικά τους χρονιά! Φαίνεται λοιπόν πως οι πολιτικές τους δεν ήταν και τόσο ευχάριστες για τον μέσο Αμερικανό. Η Κεντρική Τράπεζα FED έβαλε τους αριθμούς σ’ αυτή τη συζήτηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FED, η συνολική καθαρή αξία του κορυφαίου 1% (που ορίζεται ως εκείνοι που διαθέτουν πλούτο άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων), αυξήθηκε κατά σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ των 46,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2024. Προφανώς δεν είναι όλοι οι υπόλοιποι φτωχοί. Υπάρχει μια μεγάλη μεσαία τάξη, υπάρχουν κι εκείνοι που διαθέτουν περιουσία 10 εκατ. δολαρίων... που δεν τη λες και μικρή. Το συμπέρασμα όμως είναι ότι η ψαλίδα του πλούτου ωστόσο έχει ανοίξει πολύ.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Eurobank «μετακομίζει» στο «Αθήναιον Μέλαθρον» που απέκτησε το καλοκαίρι

Το περασμένο καλοκαίρι η Eurobank απέκτησε έναντι τιμήματος, που αναφέρθηκε στα 52 εκατ. ευρώ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της πρωτεύουσας, το γνωστό «Αθήναιον Μέλαθρον» που στέκεται εδώ και δεκαετίες στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κολοκοτρώνη. Το κτίριο ανήκε στην εταιρεία ΑΔΕΞΑ Α.Ε. η οποία ιδρύθηκε το 1937 και πέρασε στον έλεγχο της οικογένειας Μπαμουτζαλί από τη Σ. Αραβία τη δεκαετία του '80. Μετά την πώληση, στο ΔΣ της ΑΔΕΞΑ καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου έλαβε ο Φίλιππος Καραμανώλης, Γενικός Διευθυντής Κεντρικών Εργασιών και Λειτουργιών Ομίλου της Eurobank. Τώρα η τράπεζα προχωρά στην απορρόφηση της ΑΔΕΞΑ και ήδη αναρτήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης. Στη Eurobank θα περάσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΔΕΞΑ και φυσικά το εμβληματικό «Αθήναιον Μέλαθρον» (πιο παλιά γνωστό ως Μέγαρο Αφεντούλη) στο οποίο η τράπεζα σκοπεύει να στεγάσει μεγάλο μέρος των διοικητικών υπηρεσιών της μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτιρίου, το οποίο είναι σε σαφώς καλύτερη και πιο προβεβλημένη θέση, σε σχέση με το σημερινό κτίριο διοίκηση της Εurobank που είναι κάπως “στριμωγμένο”.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΛΒΟ: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για είσοδο αμερικανικών κεφαλαίων

Tρεισήμισι χρόνια, πριν στις 12 Φεβρουαρίου του 2021 η κυριότητα της τότε κρατικής ΕΛΒΟ μεταβιβάστηκε στους Ισραηλινούς των PLASAN και SK Group και στον μέτοχο μειοψηφίας Αρ. Γλύνη έναντι ποσού 3 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) μεταβιβάστηκε στον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Αθ. Κουιμτζή. Ο όμιλος Κουιμτζή, μετά την εξαγορά της ΕΛΒΟ, φιλοδοξεί να αναδείξει τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπεύει να συνεργαστεί με αμερικανικό fund για τη μετατροπή της ΕΛΒΟ σε περιφερειακό κέντρο εργοστασιακής συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι επόμενες κινήσεις περιλαμβάνουν ανασυγκρότηση των εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμό της παραγωγής, προκειμένου τα προϊόντα της ΕΛΒΟ να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >