Η συμφωνία των Cosmote και Nova για κοινή χρήση αθλητικού τους περιεχομένου ήταν μόνον η αρχή. Συμφώνησαν ότι δεν θα ανταγωνιστούν στη μετάδοση αθλητικών αγώνων. Ο ανταγωνισμός στην αγορά των τηλεπικοινωνιών οξύνεται μέρα με τη μέρα με αιχμή τις τιμές, τις υπηρεσίες αλλά και τις ταχύτητες.
Ήδη η Cosmote ετοιμάζεται να αυξήσει σημαντικά τις ταχύτητες upload για τους συνδρομητές που έχουν οπτική ίνα (FTTH συνδέσεις). Αυτοί οι συνδρομητές θα μπορούν να ανεβάζουν βίντεο και βαριές τρισδιάστατες παρουσιάσεις με δεκαπλάσιες ταχύτητες από τις σημερινές.
Τον Σεπτέμβριο ο ΟΤΕ θα βγει στην αγορά με ένα νέο υπερ-υψηλής ταχύτητας πακέτο οπτικής ίνας, με ταχύτητες 3 Gbps download και 1,5 Gbps upload.
Χωρίς αμφιβολία, ο ΟΤΕ σπεύδει να προλάβει τη ΔΕΗ που θα βγει κι αυτή στη λιανική αγορά των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με οπτικές ίνες και ταχύτητες έως και 2.5 Gigabps. Μαζί όμως με τις ταχύτητες, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες και το περιεχόμενο που θα χρησιμοποιούν αυτά τα νέα δίκτυα.
Τηλεδιασκέψεις, το cloud computing και η μεταφόρτωση μεγάλων αρχείων θα αποκτήσουν νέες δυνατότητες. Στο παιχνίδι του ανταγωνισμού θέλει να μπει και η Vodafone με νέα δίκτυα και υπηρεσίες. Όλοι μαζί περιμένουν το σύνθημα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που τον Σεπτέμβριο θα εγκαινιάσει την πρωτοβουλία “Gigabit Voucher” για να κινητροδοτήσει τη χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων στη χώρα μας.
Το πρόγραμμα θα προσφέρει επιδότηση έως 200 ευρώ ανά σύνδεση, με διάρκεια 24 μηνών, προσφέροντας κίνητρο στην υιοθέτηση προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από τους καταναλωτές.