ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Apollo Investment αναζητά αγοραστή για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Συμπληρώνονται ήδη 10 χρόνια από την μέρα η Apollo Ιnvestment Holdco ανέλαβε τη διαχείριση του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Μέχρι σήμερα η απόδοση της επένδυσης είναι εντυπωσιακή.

Η Apollo έχει εισπράξει τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ, από επιστροφές κεφαλαίου, μερίσματα αλλά και από τον δανεισμό από τη θυγατρική της και φυσικά βελτιώνει τη θέση της παίρνοντας την εκμετάλλευση της μαρίνας (Αστήρ Μαρίνα) όσο και της παραλίας (Astir Beach).

Μόνο από τις πωλήσεις οικοπέδων για ανέγερση πολυτελών βιλών εισέπραξε πέρυσι 177,5 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πληθαίνουν οι πληροφορίες της αγοράς (φήμες και αναλύσεις) που εκτιμούν πως τώρα που συμπληρώνεται ο 10ετής κύκλος, το Apollo Investment Holdco αναζητά αγοραστή με «βαρύ πορτοφόλι» και διάθεση να πάρει τη σκυτάλη για την επόμενη δεκαετία.

Συμφωνία για χρηματοδότηση μονάδων διαχείρισης αποβλήτων από το ΕΣΠΑ

Άνοιξε ο δρόμος ώστε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να υπογραφούν οι συμβάσεις για την κατασκευή των μεγάλων μονάδων Διαχείρισης Αποβλήτων του Ανατολικού και του Δυτικού τομέα της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας, της Καβάλας, αλλά και μικρότερων όπως η Άνδρος, η Τήνος κ.ά. Οι Θ. Σκυλακάκης, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Παπαθανάσης, και οι Μ. Γραφάκος και Γ. Ζερβός έκλεισαν μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα σχετικά με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027 των έργων Μονάδων Διαχείρισης Αποβλήτων. Οι διαθέσιμοι πόροι ανέρχονται σε 600 εκατ. ευρώ και το μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης ανά μονάδα μπορεί να φτάσει μέχρι το 85% του προϋπολογισμού της επένδυσης. Το σημαντικό όμως με τη συμφωνία είναι ότι διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των μονάδων, οι οποίες πλέον μπορούν να ολοκληρωθούν ομαλά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σχέδιο μείωσης των επιτοκίων του ευρώ ανά τρίμηνο υιοθετούν οι Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες

Χθες η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μας είπε ότι σίγουρα δεν μπαίνουμε σ’ έναν κύκλο συστηματικών μειώσεων του επιτοκίου του Ευρώ σε κάθε μηνιαία συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου. Μας είπε ότι η απόφαση για την μείωση στο 3,5% ήταν ομόφωνη και ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης θα πέσει στο 2% μέσα στο 2025. Οι πληροφορίες από την Φρανκφούρτη αναφέρουν ότι προς το παρόν, οι Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες καταλήγουν σ΄ένα σχέδιο μείωσης των επιτοκίων του ευρώ ανά τρίμηνο, εφόσον φυσικά το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη μείωση των επιτοκίων θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο, ανάλογα βέβαια και με τις κινήσεις της αμερικανικής FED. Προς το παρόν, αν πραγματικά η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα κινηθεί πιο επιθετικά στη μείωση των επιτοκίων του δολαρίου ενόψει και των αμερικανικών εκλογών, λογικά, η ισοτιμία του ευρώ θα ενισχυθεί έναντι του δολαρίου κι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα ακόμη ανάχωμα στον εισαγόμενο -από τις τιμές πρώτων υλών που αποτιμώνται σε δολάρια- πληθωρισμό της ευρωζώνης…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ideal θα ανακοινώσει σύντομα μία εξαγορά

Τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις για τη μετοχή της Ideal σ΄ ένα εμφανώς πτωτικό και αδιάφορο Χρηματιστήριο. Η αγορά πιστεύει ότι σε μια βδομάδα από σήμερα, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, η γενική συνέλευση των μετόχων -εκτός από την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με κεφαλαιοποίηση 81,6 εκατ. ευρώ και την ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών- θα ακούσει και κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις από τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου. Ήδη ο επικεφαλής της Ideal έχει προειδοποιήσει τους χρηματιστηριακούς αναλυτές λέγοντας ότι η εταιρεία διαθέτει 180 εκατ. ευρώ στο ταμείο της διαθέσιμα για εξαγορές. Είπε ότι συζητά με 3 επιχειρήσεις και θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει την ολοκλήρωση μιας εξαγοράς μέσα στη χρονιά. Η κεφαλαιοποίηση της Ideal Συμμετοχών ξεπέρασε ήδη τα 284 εκατ. ευρώ…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Microsoft και Data4: Ποιο data center θα γίνει πρώτο;

Για την επένδυση της Microsoft μάθαμε ότι μόλις τώρα βγήκε η πρώτη οικοδομική άδεια, 4 ολόκληρα χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωση. Φαίνεται όμως ότι οι Γάλλοι θα προλάβουν τους Αμερικανούς στην τελική στροφή. Όλα δείχνουν πως το πρώτο data center campus στην Αττική θα προλάβει να το κατασκευάσει η γαλλική εταιρεία Data4 που σκοπεύει να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ στην Παιανία. Η Data4 διαχειρίζεται 35 κέντρα δεδομένων σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Γερμανία και τώρα αποφάσισε να μπει στην ελληνική αγορά επειδή τη θεωρεί «στρατηγικό κόμβο συνδεσιμότητας» και «η προνομιακή θέση μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής την καθιστά ιδανική τοποθεσία για διεθνή έργα συνδεσιμότητας». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλλική επένδυση έχει προχωρήσει πολύ στην προετοιμασία και την ελληνική γραφειοκρατία και τελικά θα κόψει πρώτη το νήμα σ’ αυτή τη νέα αγορά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >