ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα...
prodeals

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την σύσταση κοινοπραξίας μεταξύ του Ομίλου Κοπελούζου και της Hellenic Train για το έργο του «ΘΡΙΑΣΙΟ ΙΙ»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε υπό όρους την σύσταση κοινοπραξίας μεταξύ της DAMCO ENERGY του Ομίλου Κοπελούζου και της Hellenic Train για το έργο «ΘΡΙΑΣΙΟ ΙΙ».

Πρόκειται για τη μελέτη και κατασκευή σύγχρονου τερματικού σταθμού εμπορευμάτων και για την ιστορία η συγκεκριμένη υπόθεση είχε τεθεί από την ΕΑ σε διαδικασία πλήρους διερεύνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί ο Ουόρεν Μπάφετ συνεχίζει να ρευστοποιεί μετοχές την στιγμή που όλοι στην Wall Street αγοράζουν;

Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι κάτι συμβαίνει με την παγκόσμια οικονομία αφού επί της ουσίας τυπώνεται παντού αφειδώς πληθωριστικό χρήμα. Ειδικότερα εάν παρατηρηθεί προσεκτικά η συμπεριφορά κάποιων πολύ μεγάλων επενδυτών θα γίνει κατανοητό πως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Ούτε μία μετοχή δεν αγόρασε, καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ο «σοφός επενδυτής της Όμαχα», ο μεγαλύτερος «contrarian investor» όλων των εποχών, Ουόρεν Μπάφετ. Σε μια περίοδο που τα αμερικανικά χρηματιστήρια σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στη Wall Streeet επικρατεί επενδυτική φρενίτιδα, η Berkshire Hathaway όχι μόνον δεν αγοράζει αλλά συνεχίζει να ρευστοποιεί μετοχές, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα του επενδυτικού Ομίλου του Μπάφετ να έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα 325,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και στον πρωταθλητή των αποτιμήσεων, την Apple, η οποία οδεύει ολοταχώς προς την κεφαλαιοποίηση των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η Berkshire συνεχίζει να ρευστοποιεί. Πούλησε άλλα 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές Apple, μειώνοντας τη θέση της στα 69,9 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 25% λιγότερα από το προηγούμενο τρίμηνο. Συνολικά τα δύο τελευταία τρίμηνα, ο Μπάφετ πούλησε μετοχές Apple αξίας 100 δισ. δολαρίων. Η Berkshire Hathaway όχι μόνο ρευστοποίησε μετοχές, αλλά ταυτόχρονα αύξησε τις τοποθετήσεις της σε Έντοκα Γραμμάτια του Αμερικανικού Δημοσίου, στα 288 δισεκατομμύρια δολάρια.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η «Black Friday» που έγινε «Black Μonth» και το «μαύρο χάλι» της ελληνικής οικονομίας

Το πραγματικό χάλι της ελληνικής οικονομίας φαίνεται από το γεγονός ότι όλοι επιχειρούν να εμφανίσουν ότι πωλούν προϊόντα σε εκπτώσεις... διαρκείας! Στην αμερικανική αγορά, η «Μαύρη Παρασκευή» είναι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, αμέσως μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών όπου οι έμποροι ξεστοκάρουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές ό,τι προϊόντα έχουν μείνει στις αποθήκες, προκειμένου να ανανεώσουν το εμπόρευμα για τη νέα χρονιά. Στην Ελλάδα όμως, η Black Friday έγινε «Black Week» και τώρα πια «Black November». Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν αρχίσει ήδη τις προσφορές, με πρώτα τα Public, ενώ ήδη ο Κωτσόβολος προαναγγέλλει ένα μεγάλο γεγονός στο Mall αυτή την εβδομάδα. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ξεκινούν τις προσφορές τους αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, ενώ όλοι προσπαθούν να εισπράξουν προκαταβολικά το «δώρο των εορτών» που οι καταναλωτές θα εισπράξουν στα τέλη Δεκεμβρίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ελλάδα βλέπει μείωση στα τουριστικά έσοδα αφού οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα

Εκρηκτικό διαμορφώνεται το περιβάλλον γύρω από την Ελλάδα καθώς δεν είναι καλά τα νέα που ανακοινώνει η ευρωπαϊκή οικονομία και όλοι έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στη Φρανκφούρτη για μια νέα μείωση επιτοκίων. Αυτό που έγινε κατανοητό για τις χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό όπως η Ελλάδα, είναι πως οι τουρίστες ξοδεύουν πολύ λιγότερα προφανώς γιατί δεν είχαν περισσότερα. Και αυτό γιατί οι τουρίστες προέρχονται κυρίως από άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες και αυτές πλέον έχουν «τα μαύρα τους τα χάλια». Στη Γερμανία όμως, εκτός από την ύφεση της οικονομίας, συζητούν και τη νέα αύξηση των τιμών. Ο γερμανικός πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο 2% από 1,6% τον Σεπτέμβριο – πολύ πάνω από το αναμενόμενο 1,8%. Ο πληθωρισμός των τροφίμων επιταχύνθηκε κατά 2,3%, ενώ αυξήθηκαν πάλι οι τιμές της ενέργειας. Ακόμη και ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια - έχει επίσης επιταχυνθεί στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η αύξηση των τιμών δεν οφείλεται σε προσωρινές διαταραχές. Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία βλέπει τη δική της οικονομία να επιβραδύνει. Το πραγματικό ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου, παρά την τουριστική έξαρση, παρέμεινε στάσιμο κι αυτό οφείλεται στην αρνητική συμβολή του εμπορίου.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >