ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μεγάλα κέρδη για τον ιταλικό όμιλο BFF Banking Group στην Ελλάδα

Η περυσινή χρονιά για τις ελληνικές δραστηριότητες του διεθνούς ιταλικού ομίλου BFF Banking Group είχε θετικό πρόσημο.

Το ελληνικό υποκατάστημα του ομίλου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής έναντι απαιτήσεων των δημόσιων φορέων στην Ευρώπη, είχε έσοδα από δραστηριότητες στη χώρα μας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ, από 12,7 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία για το 2023 που αναρτήθηκαν, το καθαρό αποτέλεσμα ανήλθε σε 6,79 εκατ. ευρώ, από 7,79 εκατ. την προηγούμενη χρήση. Το ελληνικό υποκατάστημα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα του ομίλου από τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρέχει υπηρεσίες factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής κυρίως έναντι του ΕΣΥ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δεν θα κατέβει υποψήφιος για την προεδρία του ΕΒΕΑ ο Μιχάλης Στασινόπουλος

Ο Μιχάλης Στασινόπουλος, της γνωστής οικογενείας του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, δεν θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του Νίκου Σοφιανού για την προεδρία του ΕΒΕΑ.  Ο επιχειρηματίας Νίκος Σοφιανός εδώ και πολύ καιρό έχει επιδοθεί σ’ έναν μακρύ, προεκλογικό αγώνα με στόχο την προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο επικεφαλής της Halcor, Μιχάλης Στασινόπουλος, υπήρξε συμμαθητής στο Κολλέγιο και είναι καλός φίλος του. Όταν ο Νίκος προσέγγισε τον Μιχάλη για κοινή διεκδίκηση της ηγεσίας του ΕΒΕΑ, η απάντηση ήταν αυθόρμητα θετική. Πλην όμως, για το ΕΒΕΑ η κυβέρνηση φέρεται να έχει προτίμηση στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπρατάκου. Προφανώς και οι συσχετισμοί αλλάζουν, γι’ αυτό και ο Μιχάλης τηλεφώνησε στον φίλο του Νίκο για να του πει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα των επιχειρήσεων από τις τάξεις του ΣΕΒ και της Ελληνικής Παραγωγής και δεν θα κατέβει υποψήφιος στο ΕΒΕΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έρχεται εξαγορά μεγάλης εταιρείας τροφίμων

Έχουμε εξαγορά μεγάλης ελληνικής εταιρίας στα τρόφιμα. Την περασμένη Τρίτη 17/9 στο αεροπλάνο που έκανε το δρομολόγιο Λονδίνο-Αθήνα ταξίδευαν τρία στελέχη της OC&C. Πρόκειται για διεθνή εταιρία επιχειρηματικής στρατηγικής με γραφεία από Νέα Υόρκη έως Σαγκάη, η οποία είναι εξειδικευμένη στους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους (due diligence) και δεν έχει γραφεία στην Ελλάδα. Για αυτό λοιπόν από τα γραφεία του Λονδίνου τρία στελέχη της OC&C πετούσαν για την Αθήνα, προκειμένου να αρχίσουν από την Τετάρτη 18/9, ένα due diligence. Συζητούσαν μεταξύ τους για την αγορά τροφίμων, γιατί ήταν ο λόγος που έρχονταν στην Αθήνα, και σχολίαζαν μεταξύ τους ένα άρθρο που ανέφερε ότι η εξάπλωση του Ozempic δημιουργεί νέα τάση που μειώνει την κατανάλωση τροφίμων. Ότι πρόκειται για μεγάλη εταιρεία το συμπεραίνουμε επειδή τρία στελέχη για έναν έλεγχο, σημαίνει μεγάλο μαγαζί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα εφοπλιστικά κεφάλαια στη Lamda Development ανεβάζουν τις μετοχές της

Χθες η μετοχή της Lamda Development γιόρτασε την υπογραφή της συμφωνίας με τη Skiti Enterprices -συμφερόντων οικογένειας Γεωργίου Προκοπίου- με μια νέα ανοδική κίνηση +1,97% στα 7,25€. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ αλλά θα ακολουθήσει η επένδυση για την ανάπτυξη οικιστικών και γραφειακών χώρων όπως επίσης και εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών, επομένως ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 500 εκατ. ευρώ. Η συνεργασία των δύο πλευρών σηματοδοτήθηκε με την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού της Lamda Development από τη Zerko Enterprices - συμφερόντων του πολυεκατομμυριούχου ιδρυτή των Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas. Η συναλλαγή αφορούσε στο 2% του μετοχικού κεφαλαίου - έναντι 25 εκατ. ευρώ. Η αγορά την εξέλαβε τη συμφωνία ως ψήφο εμπιστοσύνης του παράγοντα της ναυτιλίας στους σχεδιασμούς της Lamda Development.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >