ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Motor Oil: Θα παρουσιάσει τις πραγματικές οικονομικές συνέπειες της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων

Τις πραγματικές -οικονομικές και παραγωγικές- συνέπειες της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων, της έκτακτης φορολόγησης αλλά και συνολικότερα τις οικονομικές της προοπτικές θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η διοίκηση της Motor Oil.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον τελευταίο καιρό η Motor Oil είχε αυξήσει την παραγωγή στα διυλιστήρια και τις πωλήσεις της στο εξωτερικό, μετά όμως συνέβησαν τα απρόοπτα και τώρα απαιτείται ένας αναπροσανατολισμός.

«Μαύρα» μαντάτα από τις ΗΠΑ: Ξεκίνησαν και εκεί να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, το 17% των Αμερικανών καταναλωτών αφήνει απλήρωτους τους λογαριασμούς του. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό 36% των νοικοκυριών χαμηλότερου εισοδήματος (με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 25.000 δολάρια) σύμφωνα με τη FED δεν πλήρωσαν όλους τους λογαριασμούς τους. Σχεδόν το 27% των καταναλωτών που νοικιάζουν σπίτι και δεν είναι ιδιοκτήτες, δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν πλήρως τους λογαριασμούς τους. Συγκεκριμένα, το 11% από αυτούς δεν πλήρωσαν λογαριασμούς νερού, φυσικού αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ όλων των κατηγοριών. Την ίδια στιγμή τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών με μέσο επιτόκιο 16,7% οδηγούν σε διπλάσιο αριθμό απλήρωτων καρτών σε σχέση με πέρυσι. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η πολιτική επιλογή όλων αυτών που σήμερα ζουν στο περιθώριο της πιο πλούσιας οικονομίας του πλανήτη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο ΟΤΕ επεκτείνεται σε νέες αγορές – Στόχος να γίνει κορυφαίος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Σχεδόν τρεις μήνες από τη διοικητική αλλαγή στον ΟΤΕ, ο νέος επικεφαλής, Κώστας Νεμπής, στη δεύτερη (η πρώτη ήταν μόλις ανέλαβε) ψηφιακή επικοινωνία με τους εργαζόμενους του ομίλου έδωσε σαφές στίγμα για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η διοίκηση τα επόμενα χρόνια. Με το βλέμμα στο 2030 αποτύπωσε τον οδικό χάρτη ώστε, όπως είπε, ο ΟΤΕ να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ευρώπης.  Το εγχείρημα αυτό θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες - ανάπτυξη εσόδων, μετασχηματισμός και διαφοροποίηση - πάνω στους οποίους θα εστιάσει ο οργανισμός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναφορά πως στα δίκτυα οπτικών στόχος παραμένει η κάλυψη των 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι έως το 2027, με έμφαση στη μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους της πελατειακής βάσης σε FTTH. Παράλληλα, στο σκέλος των υπηρεσιών (όπως οι COSMOTE insurance, Box, Payzy) και σε άλλες αγορές, ο επικεφαλής του ΟΤΕ δεν απέκλεισε ενδεχόμενη επέκταση σε περισσότερες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Cenergy εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Euronext

H έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων είχε ως κεντρικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών προκειμένου να προχωρήσει στη μεγάλη επένδυση στις ΗΠΑ. Η Viohalco, βασικός μέτοχος, δεν θα έχει συμμετοχή προκειμένου να μειώσει το ποσοστό της και να αυξηθεί η διασπορά, κάτι που θέλουν οι ξένοι επενδυτές. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η διοίκηση δεν πρόκειται να βιαστεί να υλοποιήσει την απόφαση. Θα ξεκινήσει τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου μόνον αφού (και όταν) η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση των 2 δισ. ευρώ. Σήμερα είναι στο 1,861 δισ. €. Επόμενος στόχος είναι η εισαγωγή των μετοχών της Cenergy στο Χρηματιστήριο του Euronext, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα, μόλις ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου της Cenergy, να ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της ElvalHalcor, με τον ίδιο στόχο (διεύρυνση και διεθνοποίηση του μετοχολογίου).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >