ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κίμπερλι Γκίλφοιλ: Στα ελληνικά μεταφράζετε «Δεν υπάρχετε»...
prodeals

Ο ΟΠΑΠ και τα τυχερά παιχνίδια μεγαλουργούν: Όλοι παίζουν μήπως και «ξελασπώσουν» και γλιτώσουν από την κακή τους οικονομική κατάσταση

Την εποχή που όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ο ΟΠΑΠ μεγαλουργεί!

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με ρυθμό +9,5% ετησίως.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ βρίσκεται 9% υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ξαφνικά ο ΟΠΑΠ αναδύεται ως επενδυτική ασπίδα στα χαρτοφυλάκια του 2025.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί όλοι ελπίζουν ότι θα κερδίσουν κάποιο μεγάλο ποσό και θα «ξελασπώσουν».

Έκπληξη η διάδοχη κατάσταση στην εταιρεία του Μπάμπη Βωβού: Επικεφαλής δεν είναι ένας… Βωβός

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έκπληξη η διάδοχη κατάσταση στην πολύπαθη εταιρεία του Μπάμπη Βωβού μετά τον θάνατό του τον περασμένο Ιούλιο. Το ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι, αν και ο κάποτε κραταιός κατασκευαστής έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» συνεδρίασε μόλις στις 12 Νοεμβρίου, δηλαδή 4 μήνες μετά, προκειμένου να αναπληρώσει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου την οποία κατείχε ο εκλιπών. Το δεύτερο και ακόμη πιο… περίεργο είναι ότι επικεφαλής δεν ανέλαβε ο γιος του Άρης, όπως πολλοί θα ανέμεναν. Αντίθετα, σε αυτή τη συνεδρίαση ο Άρης Βωβός εισηγήθηκε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ο Γεώργιος Παυλάκης, πρόσωπο το οποίο δεν συμμετείχε μέχρι τώρα στη διοίκηση της εταιρείας. Έτσι το νέο Δ.Σ., που εξελέγη ομόφωνα μετά την παραπάνω εισήγηση, έχει Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Γεώργιο Παυλάκη, που είναι και το μόνο εκτελεστικό μέλος, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις ως μη εκτελεστικά μέλη συνεχίζουν οι Αρης Βωβός, Αντώνιος Γεώργας, Κωνσταντίνος Καλαμαράς και Κυριάκος Διακάτος. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το Δ.Σ. ανέθεσε στον επικεφαλής όλες τις εξουσίες και αρμοδιότητες ώστε να δεσμεύει την εταιρεία με μόνη την υπογραφή του και μέχρι τη λήξη της θητείας του οργάνου, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2026.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χρυσάφι και bitcoin κυριάρχησαν το 2024

Όσοι τόλμησαν να εμπιστευτούν τον χρυσό, το bitcoin και τον Δείκτη S&P 500 ταυτόχρονα, σήμερα έχουν αποκομίσει απίστευτα κέρδη. Για πρώτη φορά στην Ιστορία το χρυσάφι και ο βαρύς χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 καταγράφουν ταυτόχρονα κέρδη της τάξης του 30%. Το bitcoin εκτοξεύθηκε πάνω από τις 100.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα και τώρα διαπραγματεύεται πάνω από τις 96.000. Η συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του έτους. Κάποια στιγμή έφτασε κοντά στα 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή όσο και η κεφαλαιοποίηση της Apple. Η τελευταία φορά που είδαμε την τιμή του χρυσού να καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του +30% σε έναν χρόνο, ήταν το 2010 αμέσως μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση της Lehman Brothers. Για το χρυσάφι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ποιος αγοράζει και τι. Οι κεντρικές τράπεζες συσσωρεύουν χρυσό με ρυθμό ρεκόρ, καθώς μόνον τον Οκτώβριο αγόρασαν 60 τόνους χρυσού. Η Ινδία αγόρασε 77 τόνους και η Τουρκία 72 τόνους χρυσού. Οι κεντρικές τράπεζες έχουν αγοράσει 694 τόνους χρυσού από την αρχή της χρονιάς. Η Κίνα σήμερα, κατέχει 193 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα χρυσού. Τα αποθέματα χρυσού της Κίνας έχουν αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια ουγκιές τα τελευταία δύο χρόνια. Για το bitcoin τα στοιχεία για τις εξορύξεις και την αποταμίευση παραμένουν θολά και ανεπίσημα. Υπάρχει όμως μια προφανής επενδυτική δίψα και μια νέα αμερικανική κυβέρνηση που έχει επισήμως δηλώσει την πρόθεσή της να εντάξει το οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο χρηματοπιστωτικό mainstream, με θεσμική υιοθέτηση και ρύθμιση των καθημερινών πληρωμών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επιτέλους ψηφιοποιούνται οι εξαλείψεις υποθηκών από στεγαστικά δάνεια

Όσοι έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, βάζοντας υποθήκη στο ακίνητό τους, γνωρίζουν. Όταν και αφού έχουν αποπληρώσει το σύνολο του δανείου, μαζί με τους τόκους, η διαδικασία «εξάλειψης» δηλαδή το περιβόητο «χαρτί» ανάκτησης της απόλυτης ιδιοκτησίας του ακινήτου από την Τράπεζα, είναι μια χρονοβόρος, δαπανηρή και πραγματικά οδυνηρή διαδικασία πολύμηνης ταλαιπωρίας. Δεν αρκεί μια βεβαίωση της Τράπεζας. Πρέπει ο δικηγόρος να πάρει τα απαραίτητα νόμιμα δικαιολογητικά με το ιστορικό του δανείου, να τα καταθέσει στο δικαστήριο, να συμφωνήσει με τον δικηγόρο της τράπεζας, να οριστεί δικάσιμος, να βγει η απόφαση, να πάει η απόφαση στο Κτηματολόγιο και κάποια στιγμή να αποκτηθεί η ιδιοκτησία. Τώρα, γίνεται μια προσπάθεια όλα αυτά να τελειώσουν: Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το Κτηματολόγιο και σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών δημιουργούν ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία η ανωτέρω διαδικασία στο σύνολό της θα ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς την ταλαιπωρία του δανειολήπτη. Μακάρι...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >