ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προς πώληση βγαίνει η Νational Energy της οικογένειας Κασόγκι

Mεγάλοι εγχώριοι παίκτες της ενέργειας, funds και λοιπές επενδυτικές δυνάμεις έλαβαν ένα teaser να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση της Νational Energy η οποία έχει ΑΠΕ δυναμικότητας 383 MW (τα 193 υπό διαχείριση και άλλα 190 υπό κατασκευή).

Η Νational Energy είναι εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λονδίνο, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΑΠΕ που διαχειρίζεται (25% αιολικά και 75% φωτοβολταϊκά) είναι στο σύνολό τους στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει μονάδες σε Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία και σε διάφορα άλλα μέρη της χώρας. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι σε ποιους ανήκει η Νational Energy.

Ο ένας από αυτούς είναι ο Τζέιμς Κοξ, της γνωστής αμερικανικής επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος κατά καιρούς έχει συζητηθεί επειδή είναι σαϊεντολόγος, φίλος του Τομ Κρουζ, αλλά και για την προσωπική περιουσία των 5 δισ. δολαρίων που διαθέτει.

Η έτερη μέτοχος της Νational Energy, μια μελαχρινή, με πληθωρική ομορφιά, που ακούει στο εύηχο και μεγαλοπρεπές όνομα Λορεντάνα Μπιανκολίνι, την οποία και είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν ως Λαμία Κασόγκι, δηλαδή τη δεύτερη σύζυγο του Σαουδάραβα επιχειρηματία και έμπορου όπλων Αντάν Κασόγκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώστε ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζ. Κοξ είναι παντρεμένος με τη Ναμπίλα Κασόγκι, κόρη του Αντάν Κασόγκι, από τον πρώτο γάμο. Οπότε, με δύο λόγια, Κοξ και οικογένεια Κασόγκι πουλάνε τις business τους σε ΑΠΕ που έχουν στην Ελλάδα.

Αρχίζουν τα roadshows – Στις 2-3 Δεκεμβρίου το ελληνικό Χρηματιστήριο θα πραγματοποιήσει το δικό του

Όλοι στη Χρηματιστηριακή Αγορά της Αθήνας εκτιμούν ότι η μεγάλη περίοδος συσσώρευσης των τιμών ολοκληρώνεται και με τη βοήθεια των ξένων επενδυτών, θα αλλάξει πολύ σύντομα η τάση. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ εμφανίζει κέρδη +10,21% από αρχές του έτους. Ο Δείκτης FTSE25 +10,66%, ο Τραπεζικός +14,91% και η Μεσαία κεφαλαιοποίηση ακολουθεί με ένα φτωχό +3,90%. Αφορμή για την αλλαγή τάσης ίσως να δώσει το χρηματιστηριακό συνέδριο της Bank of America στο Λονδίνο που ξεκινά τώρα, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι διοικήσεις όλων των εισηγμένων ελληνικών τραπεζών. Tα κλεισμένα ραντεβού είναι πολλά. Στις 3 Οκτωβρίου η Societe Generale οργανώνει ειδική επενδυτική ημερίδα στο Παρίσι για το ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ στις 2-3 Δεκεμβρίου το ελληνικό Χρηματιστήριο θα πραγματοποιήσει το δικό του roadshow στο Λονδίνο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Διαψεύδει η ΔΕΗ τα περί spin off των δραστηριοτήτων της στις ΑΠΕ

Την Παρασκευή στα χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφόρησε η, αστήρικτη όπως αποδείχθηκε, φήμη πως η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε spin off των δραστηριοτήτων της στις ΑΠΕ και να βάλει τη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί στο Χρηματιστήριο. Ωστόσο, αυτό διαψεύδεται από τη ΔΕΗ και κατηγορηματικά αναφέρεται πως η παρούσα διοίκηση απορρίπτει κάθε τέτοια σκέψη. Εξάλλου, κεντρικός σχεδιασμός της διοίκησης είναι να «πρασινίσει» η επιχείρηση και να καρπωθεί τις υπεραξίες από αυτή τη στρατηγική. Χρηματιστηριακά τα σενάρια πέρασαν και δεν ακούμπησαν και η μετοχή έκλεισε στα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, στην περιοχή των 11,70 ευρώ. Η ΔΕΗ εδώ και πολύ καιρό έχει ενεργοποιήσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και σχεδόν καθημερινά αυξάνει το ποσοστό της. Έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 26 εκατ. ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν σε οριακά κάτω από το 7% του μετοχικού κεφαλαίου και η τρέχουσα αξία τους ανέρχεται σε 312 εκατ. ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Προς πώληση βγαίνει η Νational Energy της οικογένειας Κασόγκι

Mεγάλοι εγχώριοι παίκτες της ενέργειας, funds και λοιπές επενδυτικές δυνάμεις έλαβαν ένα teaser να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση της Νational Energy η οποία έχει ΑΠΕ δυναμικότητας 383 MW (τα 193 υπό διαχείριση και άλλα 190 υπό κατασκευή). Η Νational Energy είναι εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λονδίνο, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΑΠΕ που διαχειρίζεται (25% αιολικά και 75% φωτοβολταϊκά) είναι στο σύνολό τους στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει μονάδες σε Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία και σε διάφορα άλλα μέρη της χώρας. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι σε ποιους ανήκει η Νational Energy. Ο ένας από αυτούς είναι ο Τζέιμς Κοξ, της γνωστής αμερικανικής επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος κατά καιρούς έχει συζητηθεί επειδή είναι σαϊεντολόγος, φίλος του Τομ Κρουζ, αλλά και για την προσωπική περιουσία των 5 δισ. δολαρίων που διαθέτει. Η έτερη μέτοχος της Νational Energy, μια μελαχρινή, με πληθωρική ομορφιά, που ακούει στο εύηχο και μεγαλοπρεπές όνομα Λορεντάνα Μπιανκολίνι, την οποία και είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν ως Λαμία Κασόγκι, δηλαδή τη δεύτερη σύζυγο του Σαουδάραβα επιχειρηματία και έμπορου όπλων Αντάν Κασόγκι. Σημειώστε ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζ. Κοξ είναι παντρεμένος με τη Ναμπίλα Κασόγκι, κόρη του Αντάν Κασόγκι, από τον πρώτο γάμο. Οπότε, με δύο λόγια, Κοξ και οικογένεια Κασόγκι πουλάνε τις business τους σε ΑΠΕ που έχουν στην Ελλάδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δεν θα κατέβει υποψήφιος για την προεδρία του ΕΒΕΑ ο Μιχάλης Στασινόπουλος

Ο Μιχάλης Στασινόπουλος, της γνωστής οικογενείας του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, δεν θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του Νίκου Σοφιανού για την προεδρία του ΕΒΕΑ.  Ο επιχειρηματίας Νίκος Σοφιανός εδώ και πολύ καιρό έχει επιδοθεί σ’ έναν μακρύ, προεκλογικό αγώνα με στόχο την προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο επικεφαλής της Halcor, Μιχάλης Στασινόπουλος, υπήρξε συμμαθητής στο Κολλέγιο και είναι καλός φίλος του. Όταν ο Νίκος προσέγγισε τον Μιχάλη για κοινή διεκδίκηση της ηγεσίας του ΕΒΕΑ, η απάντηση ήταν αυθόρμητα θετική. Πλην όμως, για το ΕΒΕΑ η κυβέρνηση φέρεται να έχει προτίμηση στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπρατάκου. Προφανώς και οι συσχετισμοί αλλάζουν, γι’ αυτό και ο Μιχάλης τηλεφώνησε στον φίλο του Νίκο για να του πει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα των επιχειρήσεων από τις τάξεις του ΣΕΒ και της Ελληνικής Παραγωγής και δεν θα κατέβει υποψήφιος στο ΕΒΕΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >