ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στα 2 δισ. ευρώ η πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς

Στο Λονδίνο πραγματοποιείται και θα ολοκληρωθεί αύριο 26/9 το συνέδριο της BofA για τις τράπεζες.

Από την Τράπεζα Πειραιώς είναι στο Λονδίνο ο CEO X. Mεγάλου, ο CFO Θοδωρής Γναρδέλλης, και η Head of Group Business, Planning, IR & ESG. Χρυσάνθη Μπερμπάτη, οι οποίοι είχαν πάνω από 30 συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών οίκων, μεταξύ των οποίων JP Morgan, Fidelity, Pimco, Goldman Sachs, Pictet, UBS.

Οι αναλυτές, μεταξύ άλλων, ρωτούν πόσο θα επηρεάσει η μείωση των επιτοκίων τα έντοκα έσοδα και κέρδη, αν θα γίνει μεγαλύτερη απόσβεση του DTC, πώς πάει η πιστωτική επέκταση κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις απαντήσεις που δίνει η διοίκηση προκύπτει ότι η τράπεζα πάει καλύτερα στην πιστωτική επέκταση που θα είναι 2 δισ., ενώ προϋπολόγιζε 1,7 δισ., γενικότερα όλα τα metrics θα είναι καλύτερα από τους στόχους, ενώ βασικός στόχος της τράπεζας είναι να δώσει 50% σε μέρισμα από τα κέρδη 2025.

Στα 2 δισ. ευρώ η πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς

Στο Λονδίνο πραγματοποιείται και θα ολοκληρωθεί αύριο 26/9 το συνέδριο της BofA για τις τράπεζες. Από την Τράπεζα Πειραιώς είναι στο Λονδίνο ο CEO X. Mεγάλου, ο CFO Θοδωρής Γναρδέλλης, και η Head of Group Business, Planning, IR & ESG. Χρυσάνθη Μπερμπάτη, οι οποίοι είχαν πάνω από 30 συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών οίκων, μεταξύ των οποίων JP Morgan, Fidelity, Pimco, Goldman Sachs, Pictet, UBS. Οι αναλυτές, μεταξύ άλλων, ρωτούν πόσο θα επηρεάσει η μείωση των επιτοκίων τα έντοκα έσοδα και κέρδη, αν θα γίνει μεγαλύτερη απόσβεση του DTC, πώς πάει η πιστωτική επέκταση κ.ά. Από τις απαντήσεις που δίνει η διοίκηση προκύπτει ότι η τράπεζα πάει καλύτερα στην πιστωτική επέκταση που θα είναι 2 δισ., ενώ προϋπολόγιζε 1,7 δισ., γενικότερα όλα τα metrics θα είναι καλύτερα από τους στόχους, ενώ βασικός στόχος της τράπεζας είναι να δώσει 50% σε μέρισμα από τα κέρδη 2025.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνεχίζουν να διεκδικούν την Golden Visa αλλοδαποί πολίτες παρά το νέο όριο ελάχιστης επένδυσης των 800.000 €!

Τα νέα ελάχιστα όρια επένδυσης των 800.000€ που απαιτούνται από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, για να αποκτήσουν οι αλλοδαποί πολίτες (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) άδεια διαμονής 5 ετών, μέσω του προγράμματος Golden Visa, δεν περιόρισαν την σχετική επενδυτική δραστηριότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για φθηνότερη Golden Visa. O νόμος προβλέπει ότι αν ένας επενδυτής πάρει ένα βιομηχανικό ή εμπορικό ακίνητο και το μετατρέψει σε κατοικίες, τότε όσοι αγοράζουν αυτές τις κατοικίες μπορούν να αποκτήσουν Golden Visa με 250.000 ευρώ μόνον. Το ίδιο ισχύει και για τα «διατηρητέα ακίνητα». Ξαφνικά λοιπόν καταγράφεται σημαντική επενδυτική δραστηριότητα από εξειδικευμένους επενδυτές που παίρνουν εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά ή εμπορικά ακίνητα για να τα μετατρέψουν σε κατοικίες. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα είναι ότι από τον Απρίλιο -που ψηφίστηκε ο νόμος- μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η περιβόητη Ερμηνευτική Εγκύκλιος για να τεθεί σε λειτουργία ο νέος μηχανισμός. Οι επενδυτές όμως υπάρχουν και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι πολλοί…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >