Οι μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες μετά τον Β'ΠΠ έρχονται μόλις περάσει η «καταιγίδα»...

Στην πτωχευμένη χώρα ο αγώνας για δανεικά είναι πάντα δύσκολος…

Πώς κυλά η ζωή σε μια πτωχευμένη χώρα που είναι υποχρεωμένη κάθε χρόνο να αναζητά 8 δισ. από τις αγορές για να επιβιώσει; Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε:

Στις αρχές του χρόνου, όλοι ήταν «μαγκωμένοι» στον ΟΔΔΗΧ. Κάτι ο Τραμπ, κάτι η Ουκρανία, οι φόβοι για δραστική μείωση των εσόδων του τουρισμού  λόγω Σαντορίνης,  έφεραν επίσπευση στο δανεικό πρόγραμμα.

Και ξεκίνησαν, αφού ρώτησαν πρώτα τα αφεντικά, δηλαδή του δανειστές, αν μπορούν να επιταχύνουν το πρόγραμμα δανεισμού-πάντα βέβαια υπό την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (αλλιώς δεν θα βρίσκαμε ούτε σέντσι δανεικό).

Και «βγάλαμε δίσκο»: Η Ελλάδα άντλησε 4 δις. ευρώ τον Ιανουάριο με το 10ετές ομόλογο και άλλα 3 δις. ευρώ την περασμένη Πέμπτη.

Αυτά και οι επιδόσεις ομολόγων θα φέρουν ακόμα 1,5 δισ..

Συνολικά χρηματοδοτικές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου για το 2025 ανέρχονται σε 15,823 δισ. ευρώ,

Από αυτά όπως προαναφέραμε θα καλυφθούν κατά το ήμισυ περίπου -53% (8 δισ. ευρώ)- με προσφυγή και δανεισμό από τις αγορές, ενώ τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ θα καλυφθούν με δανεισμό από υπερεθνικούς οργανισμούς (ΕΙΒ, EBRD, Tαμείο Ανάκαμψης). Τα περίπου 3,7 δισ. ευρώ θα καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Κι έτσι θα πορευτούμε το 2025. Κι έχει ο Θεός!

Φοβερή οικονομία, ε;