Όπως τόνισε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, «οι οδηγίες προς ναυτιλομένους (NAVTEX) που εξέδωσε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ «δεν ισχύουν» και «έχουν ήδη ακυρωθεί»».

Ανέφερε επίσης ότι η συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου είναι η «καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία», ενώ πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της εν εξελίξει γεώτρησης αναμένονται σύντομα.

«Για εμάς» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης «αυτές οι Navtex, αυτές οι οδηγίες προς ναυτιλομένους δεν υπάρχουν. Έχουν ήδη ακυρωθεί και κανείς δεν λαμβάνει υπόψη ή προσδίδει την όποια νομιμότητα σε αυτές».

Συνέχισε, λέγοντας ότι η απάντηση στην Τουρκία είναι η απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών. Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε, βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική γεώτρηση και ευελπιστούμε πολύ σύντομα να έχουμε τελικά αποτελέσματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς αν τα αποτελέσματα θα βγουν μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την εταιρεία, η οποία κάνει τη γεώτρηση. «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω συγκεκριμένα το πότε και δεν θα ήταν και υπεύθυνο εκ μέρους μου να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο».