Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Κύπριου υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τα περιστατικά βίας από παράνομους μετανάστες κατά αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησα όταν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ορισμένοι παράνομοι μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αντέδρασαν στην προοπτική μεταφοράς τους σε άλλο χώρο από το Κέντρο Υποδοχής της Κοφίνου.

Ορισμένοι από τους μετανάστες που αντιδρούσαν ήταν οπλισμένοι με αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια και μπαλτάδες ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκαν αρκετές υλικές καταστροφές στο Κέντρο. Σε κάποια στιγμή, πάντα σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας από τους μετανάστες επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό ωστόσο δεν κατάφερε να τον τραυματίσει μετά την επέμβαση άλλου μέλους της Αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος αφού είναι θετικό κρούσμα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου.

Τα παρακάτω είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νούρης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε:

«Οι άνθρωποι και νοσηλευτές προσπάθησαν να πείσουν τους 16 που είχαν διαγνωστεί θετικά να μεταφερθούν στο Eden. Αντ’ αυτού μετά από πάρα πολλές συζητήσεις και αφού χρειάστηκε να κληθεί η Αστυνομία, καταφέραμε να μετακινήσουμε τους 14. Οι δυο που παρέμειναν εκεί, αντί της οποιασδήποτε άλλης εξήγησης ανέσυραν μαχαίρια, οχυρώθηκαν σε περιστατικά, ο ένας απείλησε αστυνομικό που κυνήγησε και ευτυχώς μεσολάβησαν υπόλοιποι. Αυτά έχουν να κάνουν δυστυχώς με την κουλτούρα αυτών των ανθρώπων και δεν έχει άλλη εξήγηση».

«Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που αντί διαλόγου, επιλέγουν μαχαίρια και τσεκούρια, ε δεν μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει. Ε δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτή την βίαιη αντίδραση», είπε.

Το Νοέμβριο, είπε ο κ. Υπουργός, υπάρχει αυξημένος αριθμός αφίξεων σε καθημερινή βάση και τις τελευταίες μέρες υπάρχουν συγκεκριμένες οδοί οι οποίοι έρχονται από την θάλασσα από την περιοχή της Μερσίνας.

«Κλείνοντας την μια δίοδο ανοίγει μετά μια άλλη και είμαστε συνειδητοποιημένοι στο Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή από το να περιορίσουμε αυτούς τους αριθμούς. Ο αγώνας είναι δύσκολος και άνισος. Μας απασχολεί ότι αυτοί που καταφθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι οικογένειες. Δεν είναι άνθρωποι που έρχονται στην Κύπρο δίκην προσφύγων που ξέρετε, μετακινήθηκε ο σύζυγος με τη γυναίκα και τα δυο του παιδιά γιατί φεύγει από μια εμπόλεμη χώρα. Είναι άνθρωποι μονήρεις και μάλιστα ηλικιακά μεταξύ 25 και 40 κάτι το οποίο προκαλεί πάρα πολύ έντονο προβληματισμό και βεβαίως χρειάζεται μια ιδιαίτερη διαχείριση», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">