ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κ.Μητσοτάκης: «Ο ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος» (upd)

«Η Λευκωσία διατήρησε ζωντανό το αίτημα της επανένωσης της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός

Κ.Μητσοτάκης: «Ο ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος» (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 20:57)  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Λευκωσία και συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής

«Είμαι σήμερα εδώ βαθιά συγκινημένος, εκπροσωπώντας κάθε Ελληνίδα και Έλληνα απανταχού της γης για να επαναλάβω ενώπιον σας δύο λέξεις που έχουν σφραγίσει τις ζωές μας. Δεν ξεχνώ, αλλά και να προσθέσω τρεις ακόμα: “ενωνόμαστε, επιμένουμε, αγωνιζόμαστε” με σχέδιο και συνεργασία μέχρι την τελική δικαίωση και με ακλόνητη πίστη μέσα μας. Τα διδάγματα του χθες να γίνουν προτάγματα του σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός από το προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

«Μια μέρα όχι μόνο οδύνης, αλλά και σε μια αφετηρία νέας ορμής για τις εθνικές μας διεκδικήσεις. Γυρίζουμε σε εκείνες τις στιγμές που πλήρωσαν τόσο ακριβά η Κύπρος και η Ελλάδα».

Αυτό το νησί στάθηκε όρθιο, διατήρησε ζωντανό το αίτημα για επανένωση της χώρας η Λευκωσία. Κύπρος και Ελλάδα είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Απορρίπτουμε το αναχρονιστικό Δόγμα», πρόσθεσε.

«Να μην ξεχνάμε πως στο μισό αιώνα που πέρασε αυτό το νησί έγινε μια σύγχρονη Δημοκρατία. Η Λευκωσία διατήρησε ζωντανό το αίτημα της επανένωσης της χώρας», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «δεν πρέπει να ξεχαστεί ό,τι έγινε 50 χρόνια πριν», αλλά «να μην κάνουμε την ακινησία μια νέα πραγματικότητα. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση βοηθά και το Κυπριακό. Αλλά το ότι συνομιλούμε δεν σημαίνει πως υποχωρούμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την επανεκκίνηση των διαδικασιών. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα δεν θέλει τον διάλογο».

Στο τέλος της ομιλίας το ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Ελληνισμός δε θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος. Μέχρι να επουλωθούν οι πληγές και να γυρίσει η σταθερότητα και η ειρήνη στη μεγαλόνησο και την ευρύτερη περιοχή. Μπορεί η μνήμη όπου και να την αγγίξεις να πονεί όπως έγραφε ο Σεφέρης όμως και εκείνος ήταν βέβαιος πως στην Κύπρο το θαύμα λειτουργεί ακόμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.