ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κύπρος: Μπαίνει στη «λίστα» των χωρών που απομακρύνουν πολίτες της από τον Λίβανο

Η Ελλάδα έχει δώσει στη Κύπρο ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για την απομάκρυνση Κυπρίων του Λιβάνου

Κύπρος: Μπαίνει στη «λίστα» των χωρών που απομακρύνουν πολίτες της από τον Λίβανο

Συνεδρίασε σήμερα (02/10/24) εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Κύπρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη για να εξετάσει την κατάσταση μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος ανέφερε πως η κατάσταση έχει εισέλθει σε άλλη φάση από πλευράς επικινδυνότητας και εγείρει έντονες ανησυχίες.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: 

«Προτεραιότητα δική μας είναι η ασφάλεια, τόσο στην Κύπρο όσο και των Κυπρίων που βρίσκονται στην περιοχή και έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για επαναπατρισμό τους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται και από τους ιδίους, να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους κλπ ώστε να δούμε πως προχωρούμε.

Υπάρχουν ανοικτά αεροδρόμια, υπάρχει ένα θέμα με της πτήσεις, προσπαθούμε και με ιδιωτική εταιρεία για το Λίβανο και με τη βοήθεια της Ελλάδος να λύσουμε τα ζητήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο της Πάφου έχουν φτάσει ήδη μεταγωγικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Γερμανίας, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι βρετανικές Βάσεις στη Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.