Συνεδρίασε σήμερα (02/10/24) εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Κύπρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη για να εξετάσει την κατάσταση μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος ανέφερε πως η κατάσταση έχει εισέλθει σε άλλη φάση από πλευράς επικινδυνότητας και εγείρει έντονες ανησυχίες.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: 

«Προτεραιότητα δική μας είναι η ασφάλεια, τόσο στην Κύπρο όσο και των Κυπρίων που βρίσκονται στην περιοχή και έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για επαναπατρισμό τους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται και από τους ιδίους, να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους κλπ ώστε να δούμε πως προχωρούμε.

Υπάρχουν ανοικτά αεροδρόμια, υπάρχει ένα θέμα με της πτήσεις, προσπαθούμε και με ιδιωτική εταιρεία για το Λίβανο και με τη βοήθεια της Ελλάδος να λύσουμε τα ζητήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο της Πάφου έχουν φτάσει ήδη μεταγωγικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Γερμανίας, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι βρετανικές Βάσεις στη Κύπρο.