Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ακόμη συμβάν το οποίο αποδεικνύει τα τρωτά σημεία της κυπριακής Αστυνομίας, καθώς ο 42χρονος ισοβίτης Θεόδωρος Θεοφάνους κατάφερε να ξεφύγει με κινηματογραφικό τρόπο. 

Ο Κύπριος βαρυποινίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε διπλή ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του Γιούλα Οπόροκ και του μικρού παιδιού της, της τρίχρονης Βίκτωρα, είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές στο σπίτι του, στο χωριό Χολέτρια της Πάφου, στο πλαίσιο άδειας που είχε ζητήσει. Μάλιστα, τον συνόδευαν τρεις αστυνομικοί της επίλεκτης δύναμης της ΜΜΑΔ (Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης) και τέσσερις δεσμοφύλακες.

Παρόλα αυτά, τη στιγμή που οι καλεσμένοι του έτρωγαν, ο ίδιος προσφέρθηκε να φέρει μπύρες βρίσκοντας έτσι τον τρόπο να ξεφύγει παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.  Αφού τον αναζήτησαν, αντιλήφθηκαν τελικά πως είχε αποδράσει από παράθυρο.

Η προσπάθεια να ακολουθήσουν τα ίχνη του ήταν άκαρπη και μετά από μισή ώρα κάλεσαν ενισχύσεις. Αμέσως άρχισαν έρευνες από πεζοπόρα τμήματα, drones και ελικόπτερο της Αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επτά αστυνομικοί και δεσμοφύλακες που ήταν υπεύθυνοι για τη φρούρησή του, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ συνελήφθη ο πατέρας του δραπέτη και ένας Σύρος για οργάνωση της απόδρασης.

Πληροφορίες της κυπριακής αστυνομίας πάντως αναφέρουν, ότι ο Θεοφάνους σχεδίαζε αρκετό καιρό πριν την απόδρασή του, ακολουθώντας ένα σχέδιο που είχε στήσει ο ίδιος. Να καταφύγει στην κατεχόμενη Κύπρο, από εκεί να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να ταξιδέψει για την Κολομβία, έχοντας μαζί του πλαστά στοιχεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, χρειάζεται στο σημείο αυτό να πούμε πως η υπόθεση του Θεόδωρου Θεοφάνους είχε απασχολήσει για αρκετό καιρό την κοινωνία της Κύπρου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν άμεσα την αποπομπή του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης όπως επίσης και του αρχηγού της Αστυνομίας.