Στα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί πρόσκλησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επίσκεψη στην Τουρκία απάντησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε ερώτηση αν έχει δεχτεί πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επίσκεψη στην Τουρκία απάντησε ότι «ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία που βρισκόμαστε, η διαχείριση του Κυπριακού χρειάζεται σοβαρότητα και σίγουρα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς ή άλλους σκοπούς και εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων. Φυσικά και αν έχω πρόσκληση από τον κύριο Ερντογάν, θα τον επισκεφτώ».

«Φυσικά και θα το επιδιώξω και θα σας πω ότι μετέφερα αυτή την ετοιμότητα μου και στον ίδιο αλλά και μέσω τρίτων. Εάν υπήρχε και ένα ενδεχόμενο να υπάρξει αυτή η συνάντηση, σίγουρα όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν βοηθούν σε καμία απολύτως περίπτωση. Η διαχείριση του Κυπριακού χρειάζεται ιδιαίτερη σοβαρότητα και δεν προσφέρεται, ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία, 50 χρόνια μετά και τα τετελεσμένα να ενισχύονται συνεχώς. Δεν προσφέρεται για την εξυπηρέτηση των όποιων άλλων σκοπιμοτήτων» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως: «Η αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου είναι εκείνο που αναμένεται να κυριαρχήσει των συζητήσεων. Ελπίζουμε να υπάρξει κατάληξη. Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα. Από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι σημαντικό να υπάρξουν περισσότερα χρήματα στο θέμα της μετανάστευσης».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα υπάρχουν αποφάσεις «προς την κατεύθυνση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων». Προσέθεσε ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δεν σημαίνει και ένταξη στην ΕΕ. Όπως είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης «είναι μια μακρά διαδικασία που βοηθά τις υποψήφιες χώρες να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Επίσης, σημείωσε την ανάγκη να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να υπάρχουν συμπεράσματα για την Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει ένας πόλεμος στη γειτονιά μας, ένας πόλεμος στη γειτονιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν σήμερα δεν συζητήσουμε ουσιαστικά και διεξοδικά αυτό το θέμα κι αν δεν υπάρξουν συμπεράσματα από το σημερινό Συμβούλιο, τότε στέλνουμε ένα λανθασμένο μήνυμα ως ΕΕ» υπογράμμισε.