ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προειδοποιήσεις για πιθανό ισχυρό σεισμό στην Κύπρο

Έχουν εντοπιστεί προβληματικά πεδία εδάφους στις ακτογραμμές της κατεχόμενης Έγκωμης

Προειδοποιήσεις για πιθανό ισχυρό σεισμό στην Κύπρο

Μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία, ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για έναν ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό στην Κύπρο, όπως γράφει η Χαλκίν Σεσί σήμερα σημειώνοντας πως το κυπριακό τόξο κατευθύνεται προς το νομό της Αλεξανδρέττας και ενώνεται με το ρήγμα της Νεκράς Θάλασσας και το ρήγμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπάρχουν δηλώσεις του προέδρου του επιμελητηρίου γεωλόγων, Ογούζ Βαντιλιλί, ο οποίος προειδοποιεί ότι το νησί βρίσκεται σε πολύ σοβαρή σεισμική ζώνη και γι’ αυτό υπάρχει πιθανότητα να γίνει ένας ισχυρός σεισμός ανά πάσα στιγμή, όπως ανέφερε.

Ο Βαντιλιλί ανέφερε επίσης μετά από εξέταση του υποστρώματος τους εδάφους που διενεργείται από τα επιμελητήρια εδώ και χρόνια, έχουν εντοπιστεί προβληματικά πεδία εδάφους στις ακτογραμμές της κατεχόμενης Έγκωμης, της παραλίας Long Beach και των Γκαζιβερών.

Επίσης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο γεωλόγος και σεισμολόγος καθηγητής της Ακαδημίας Επιστημών, Νατζί Γκιορούρ ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την ενδεχόμενο ενός σεισμού 7 ρίχτερ και άνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.