ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τέλος το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου με… «εποικοδομητική σύσκεψη στην Λευκωσία»

Μείναμε στις «εποικοδομητικές» συζητήσεις

Τέλος το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου με… «εποικοδομητική σύσκεψη στην Λευκωσία»

Για εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος (Great Sea Interconnector  – GSI) κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου έκανε λόγο ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους εξερχόμενος του Προεδρικού γύρω στις 7 το βράδυ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν τελειώσαμε», προσθέτοντας ότι «η συζήτηση συνεχίζεται», ενώ ερωτηθείς έκανε λόγο για «εποικοδομητική» συζήτηση.

«Η εργασία θα πρέπει να συνεχιστεί»

Η συζήτηση για τον GSI ήταν εποικοδομητική και θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να υπάρξει κατάληξη, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας (Great Sea Interconnector).

«Ήταν πολύωρη η συνάντηση και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μερών και είναι μια εργασία, η οποία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί», ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου στις δηλώσεις του μετά το πέρας της ευρείας συνάντησης που κράτησε 4,5 ώρες, υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στην παρουσία του Έλληνα Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Κύπριου ΥΠΟΙΚ, του Γενικού Εισαγγελέα, του επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, εκπροσώπων της Κομισιόν και της γαλλικής Nexans.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί με διαβουλεύσεις μεταξύ των μερών.

Ερωτηθείς αν τα μέρη είναι πιο κοντά ή πιο μακριά, ο κ. Παπαναστασίου είπε πως δεν μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε άλλο, σημειώνοντας ότι έπρεπε να αναχωρήσει ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία.

«Και θα πρέπει να συνεχίσει αυτή η εργασία», συμπλήρωσε.

Βροχή τα «εποικοδομητικά»

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για κατάληξη της συζήτησης «επειδή τέθηκαν τελεσίγραφα από ελληνικής πλευράς», ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι «δεν υπάρχουν  τελεσίγραφα».

«Είπαμε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά απ’ εκεί που τελειώσαμε σήμερα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πει οτιδήποτε άλλο αφού η εργασία συνεχίζεται.

Επαναλαμβάνοντας ότι η συζήτηση είναι εποικοδομητική και συνεχίζεται, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι πρέπει να δοθεί λίγο χρόνος ακόμη.

Ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει καμία αναφορά για το τι συζητήθηκε εντός της σύσκεψης.

«Επαναλαμβάνω ότι ήταν μία συζήτηση εποικοδομητική, τα μέρη αντιλαμβάνονται τις θέσεις της άλλης πλευράς και ουσιαστικά πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εργασία ώστε να καταλήξει», είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Ενέργειας.

«Η δουλειά για GSI συνεχίζεται, εποικοδομητική η συνάντηση»

Η δουλειά για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος (Great Sea Interconnector  – GSI) συνεχίζεται, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μετά το τέλος της σύσκεψης για τον GSI στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, η οποία διήρκεσε γύρω στις 4,5 ώρες. Σημείωσε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν “και σε πολιτικό επίπεδο”.

«Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική. Η δουλειά συνεχίζεται», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορούν να βρεθούν οι κοινές συνισταμένες και να υπάρξει εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου βάσει του ρυθμιστικού πλαισίου, ο Έλληνας Υπουργός είπε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο και ότι «αυτά που είπαμε αρκούν για σήμερα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί η λύση, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι.

Ερωτηθείς αν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν «και σε πολιτικό επίπεδο, προφανώς». Καταληκτικά, επανέλαβε ότι «η δουλειά μας συνεχίζεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.