Την περασμένη Κυριακή ένα βρέφος τριών μηνών που έμενε στη Λακατάμια της Λευκωσίας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και χωρίς τις αισθήσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Αυτό που διαπίστωσαν σοκαρισμένοι ωστόσο, ήταν ότι έφερε σημάδια σοβαρής παραμέλησης και άμεσα κάλεσαν την αστυνομία.

">

Όπως επιβεβαίωσε και η νεκροτομή, το κοριτσάκι είχε δαγκωματιές σε όλο του το σώμα από έντομα, ήταν σοβαρά υποσιτισμένο και λιποβαρές.

«Το βρέφος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, λιποβαρές, δεν τρεφόταν σωστά. Η πάνα που φορούσε δεν ήταν αλλαγμένη για μέρες με αποτέλεσμα το σώμα του κοριτσιού να έχει τα ανάλογα σημάδια. Το σωματάκι του ήταν γεμάτο από δαγκώματα τόσο στο κεφάλι όσο και στα πόδια και τα χέρια, πιθανότατα από διάφορα ζωύφια», αναφέρεται σχετικά.

Οι Αρχές συνέλαβαν και κρατούν τον 23χρονο πατέρα του βρέφους, ο οποίος είναι Πακιστανός και εισήλθε παράνομα στην Κύπρο, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δηλωθεί καν η γέννηση του μωρού.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι σχετικές με ανθρωποκτονία, πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, καθώς και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού οικογένειας.