Υπάρχει τρόπος να σοτάρεις σαν επαγγελματίας σεφ; Η απάντηση είναι ναι, ειδικά αν γνωρίζεις τη μαγική εξίσωση που μας δίνει το απόλυτο αποτέλεσμα.
Αυτό μας λέει το μαγειρικό blog Reluctant Gourmet, περνώντας στο προκείμενο:
Σωστό σοτάρισμα = Καλό τηγάνι + Υψηλή θερμότητα + Λίγο Λίπος + Ομοιόμορφα κομμένα συστατικά.
Αναλύοντας τις μεταβλητές, το καλό τηγάνι είναι ένα μεγάλο τηγάνι, ώστε να έχουν χώρο να απλωθούν τα υλικά και να κατανέμεται ομοιόμορφα η θερμότητα. Τηγάνια αντικολλητικά ή από ανοξείδωτο ατσάλι, όλα μας κάνουν.
https://www.instagram.com/p/CO8RPlTrQhM
Στην υψηλή θερμότητα, το τηγάνι οφείλει να είναι καλά ζεσταμένο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά πριν προσθέσουμε το λίπος. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος, όχι να ζεσταίνεται το λίπος με το τηγάνι.
Όσο για το κατάλληλο είδος λίπους, όλα έχουν να κάνουν με το σημείο καπνίσματος. Το βούτυρο, για παράδειγμα, χαρίζει πολύ στη γεύση, καίγεται όμως πιο εύκολα. Το Reluctant Gourmet προτείνει ελαιόλαδο ή κάποιο φυτικό λάδι ή ακόμα και μείγμα βουτύρου και λαδιού. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για «λίγο λίπος», ίσα που να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.
Τέλος, μεγάλη σημασία έχει και το ομοιόμορφο τεμάχισμα των συστατικών, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Αυτό ισχύει για τα πάντα, είτε μιλάμε για τα λαχανικά είτε για τα κρεατικά ή τα θαλασσινά που θα σοτάρουμε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.