ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Φακελάκια γέλης πυριτίου: Τι είναι και πως μπορούν να σας φανούν χρήσιμα

Φακελάκια γέλης πυριτίου: Τι είναι και πως μπορούν να σας φανούν χρήσιμα

Σε όλους μας έχει τύχει να αγοράσουμε παπούτσια ή κάποια τσάντα και μέσα να βρούμε ένα φακελάκι με την επιγραφή «Desiccant» και «Gel Silica».

Σχεδόν πάντα όλοι τα πετάμε στα σκουπίδια, χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι αλλά και χωρίς να έχουμε ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για αυτά.

Πρώτα όμως να μάθουμε τι είναι αυτά τα φακελάκια

Τα φακελάκια αυτά έχουν δυο επιγραφές: «Silica gel» και «Desiccant». Η γέλη πυριτίου (silica gel) είναι μια ισχυρή αφυγραντική ουσία (desiccant) και ο λόγος που υπάρχει στις τσάντες, τα παπούτσια σας ή σε άλλα αντικείμενα είναι για να παρέχει προστασία από τη φθορά λόγω υγρασίας και να αποτρέψει τον σχηματισμό μούχλας. Είναι τόσο δυνατή ουσία που η δράση της μπορεί να διαρκέσει από 1 μέχρι και 3 χρόνια! Καιρός επομένως να σκεφτείτε στρατηγικά σημεία της κουζίνας σας που είναι επιρρεπή στην υγρασία…

Εμείς βρήκαμε 4 διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:

Κρατούν τα προϊόντα φρέσκα

Ιδανικά για την αποθήκευση των μυρωδικών σας. Το δοκίμασα με τον μαϊντανό. Είναι ένα μυρωδικό που χρησιμοποιώ συχνά στις περισσότερες συνταγές μου. Η συντήρησή του στο ψυγείο ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολη… Μετά από 2-3 μέρες, αρχίζει να μαραίνεται και να χάνει την ελαστικότητά του. Οπότε αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα φακελάκια με τζελ σιλικόνης. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Ο μαϊντανός διατηρείται φρέσκος και «ζωντανός» για πολύ μεγαλύτερο διάστημα! Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα μυρωδικά μου.

Το τρικ αυτό μπορείτε να το χρησημοποίησετε και στο κομμένο κρεμμύδι ή το ξύσμα λεμονιού. Τα μανιτάρια κρατάνε διπλάσιο χρόνο με αυτόν τον τρόπο. Το καλό με τα συγκεκριμένα φακελάκια είναι ότι είναι πολύ μικρά, οπότε απορροφούν μόνο την πλεονάζουσα υγρασία από τα τρόφιμα, χωρίς να τα αφυδατώνουν εντελώς. Οπότε διαρκούν πολύ περισσότερο και βοηθούν έτσι στην καλύτερη συντήρηση όλων των προϊόντων, προάγοντας το zero waste.

Τα μπισκότα και τα κουλουράκια παραμένουν τραγανά

Τα σπιτικά μπισκότα ή κουλουράκια χάνουν την τραγανότητά τους όσο περνούν οι μέρες. Αν βάλετε ένα φακελάκι με τζελ σιλικόνης στο κάτω μέρους του σκεύους όπου τα φυλλάσσετε, τότε τα προστατεύετε από την υγρασία και διαρκούν πολύ περισσότερο.

«Σώζουν» όλες τις ανοιχτές συσκευασίες που έχετε στο ντουλάπι σας

Από μπισκότα και τσιπς, μέχρι μακαρόνια και δημητριακά, όλα τα συσκευασμένα προϊόντα αλλοιώνονται αρκετά γρήγορα με το που θα ανοιχθούν οι συσκευασίες τους. Αν τοποθετήσετε φακελάκια με τζελ σιλικόνης, τα προϊόντα συντηρούνται τραγανά, χωρίς να μαλακώσουν, μέχρι να καταναλωθούν. Αν φοβάστε μήπως βρουν τα παιδιά τα φακελάκια και τα φάνε κατά λάθος, τότε μπορείτε να τα κολλήσετε με σελοτέιπ στο καπάκι του εκάστοτε κουτιού ή συσκευασίας.

Προστατεύουν το ψωμί από τη μούχλα

Αν στο σπίτι σας υπάρχει πολλή υγρασία, τότε μπορεί το ψωμί σας να κινδυνεύει να μουχλιάσει προτού προλάβετε να το καταναλώσετε. Οπότε με τα φακελάκια σιλικόνης, το προστατεύετε από τη μούχλα και την υγρασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.