Όπως είναι ευρέως γνωστό, στην Ελλάδα είμαστε της καλοπέρασης για αυτό και μας αρέσουν τα ρακάδικα. Στη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα λατρεύεται το τσίπουρο όσο και η ρακή (ή τσικουδιά) στην Κρήτη.

Πολλοί πιστεύουν ότι η τσικουδιά και το τσίπουρο είναι ακριβώς το ίδιο ποτό. Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν πολύ, όμως ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει.

Η τσικουδιά ή ρακή, είναι το αποτέλεσμα μίας και μόνο απόσταξης.

Το τσίπουρο χρειάζεται δύο αποστάξεις, στην δεύτερη προστίθεται γλυκάνισο ή άλλα αρωματικά υλικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Εκτός από το γλυκάνισο ή τα άλλα αρωματικά, η ρακή και το τσίπουρο δεν παρουσιάζουν καμία διαφορά.