Η πίτσα ξέρουμε ότι είναι πεντανόστιμη και συνήθως την καταναλώνουμε μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, κάποιες φορές τυχαίνει να περισσέψουν κομμάτια για την επόμενη μέρα.
Το μόνο πρόβλημα με την πίτσα που έχει μείνει είναι ότι η επαναθέρμανση μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ειδικά αν την βάλετε στον φούρνο της κουζίνας. Ο φούρνος την «ζωντανεύει», κάνοντας την κρούστα τραγανή και το τυρί να λιώνει και πάλι.
Ωστόσο, οι περισσότεροι θέλουν να φάνε ένα κομμάτι το συντομότερο δυνατόν, οπότε την βάζουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά όσοι το έχουν κάνει, γνωρίζουν ότι στον φούρνο μικροκυμάτων η πίτσα βγαίνει κάπως κρύα στο κέντρο και γενικά έχει την υφή… λάσπης. Δεν είναι τραγανή όπως στον φούρνο της κουζίνας.
Πώς θα ζεστάνετε σωστά ένα κομμάτι πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων
Υπάρχει ένα απλό κόλπο για όσους θέλουν να απολαύσουν επιτόπου ένα ωραίο κομμάτι πίτσας που έχει μείνει. Μπορεί να μην πετύχει πάντα, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.
Για να βγει όσο πιο τραγανή γίνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων βάλτε ένα ποτήρι με νερό ως την μέση μέσα στον φούρνο μαζί με την πίτσα σας και ζεστάνετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.