Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους “Χρυσούς Σκούφους 2021”, όπου απονέμονται τα βραβεία για τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας.
Ο Έκτορας Μποτρίνι κατέκτησε για ένατη συνεχόμενη χρονιά την κορυφή.
Πιο συγκεκριμένα, τo κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι βαθμολογήθηκε με 17/20 και αποτελεί το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για εννέα συναπτά έτη.
Τη δεύτερη θέση θα βρούμε να μοιράζονται τρία εστιατόρια από την Αθήνα και ένα από τη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικότερα, 16/20 πήραν:
Το «Botrini’s» του Ιταλοκερκυραίου Έκτορα Μποτρίνι
Η «Σπονδή» του Απόστολου Τραστέλη με σεφ τον Άγγελο Λάντο
Το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου
Το «Fresco» από τη Χαλκιδική.
Παράλληλα, 23 εστιατόρια από όλη τη χώρα πήραν «σκούφο» ενώ ακόμη 31 εστιατόρια έλαβαν την τιμητική διάκριση Top Notch, που καθιερώθηκε πέρυσι.
Τα «Hervé», «Santoro» και «The Ziller’s» είναι οι νέες ευχάριστες φετινές εκπλήξεις που έλαβαν 15,5/20 ενώ το «Apiri» από το Ηράκλειο Κρήτης, πήρε το Βραβείο Κοινού.
Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά που «οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά, όσο και για την ίδια την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος» όπως τονίζεται.