Τα δημητριακά υπάρχουν σε κάθε σπίτι και αποτελούν ένα ιδανικό πρωινό, όμως οι επιλογές από το σούπερ μάρκετ ίσως να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές για την υγεία σας.
Το ιδανικότερο σενάριο είναι να έχει χειροποίητα δημητριακά στο σπίτι σας, τα οποία έχετε δημιουργήσει οι ίδιοι και γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχουν.
Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και τα βήματα είναι πολύ απλά.
Τι θα χρειαστείτε:
- 60 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 3 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 300 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. γκότζι μπέρι
- 50 γρ. ηλιόσπορο
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προετοιμάστε ένα ταψί στρώνοντας μία λαδόκολλα και προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίξτε της νιφάδες βρώμης, ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίστε με την κανέλα.
Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο με το μέλι και περιχύστε το μείγμα στις νιφάδες βρώμης.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα με το μέλι να πάει παντού.
Βήμα 5
Απλώστε στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσει, προσθέστε τα κράνμπερις και τα γκότζι μπέρι και αποθηκεύστε σε κλειστό βάζο
Βήμα 7
Απολαύστε με γάλα ή γιαούρτι και φρούτα εποχής.