Ως γνωστόν, τα τρόφιμα που συντηρούμε στην κατάψυξη, θα πρέπει πρώτα να τα ξεπαγώσουμε και στη συνέχεια να τα ψήσουμε.
Όπως και τις μπριζόλες τις οποίες φροντίζουμε να βγάζουμε από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και να τις βάζουμε στη συντήρηση για να αποψυχθούν μέχρι να τις μαγειρέψουμε.
Ωστόσο, σύμφωνα με αρθρογράφο του Cook Illustrated, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, αυτό που κάνουμε είναι λάθος.
Όχι καταστροφικό λάθος, όμως, παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
Οι παγωμένες μπριζόλες, όπως εξηγεί, μπορεί να αργούν σε χρόνο μαγειρέματος, όμως, κρατάνε τα υγρά, γίνονται πιο μαλακές και είναι πιο γευστικές.
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε:
- Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατάψυξη και τις βάζετε σε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, που έχει κάψει πρώτα.
- Προσθέτετε τα μπαχαρικά που θέλετε και μετά από 1,5 λεπτό τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
- Μετά από άλλο 1,5 λεπτό τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στον φούρνο όπου θα τις ψήσετε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τις θέλετε).