Την ελληνική κουζίνα αποθέωσε ο διάσημος Βρετανός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, εκνευρίζοντας παράλληλα τον Ιταλό συνάδελφό του Τζίνο Ντ’ Ακάμπο.
Συγκεκριμένα, οι τηλεθεατές του δικτύου ITV παρακολούθησαν έναν διάλογο μεταξύ των δύο σεφ και του Γάλλου σερβιτόρου Φρεντ Σιριέιτς, με τον Γκόρντον Ράμσεϊ να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ελληνικής γαστρονομίας, με την χαρακτηριστική φράση «ειλικρινά, πιστεύω ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική».
«Δεν μπορεί να είσαι σοβαρός», του απάντησε ο Ιταλός συνάδελφός του και γυρνώντας στον Γάλλος σερβιτόρο, του ζήτησε «συμπαράσταση» λέγοντας χαρακτηριστικά «πες κάτι».
Προς έκπληξή του, ο Φρεντ Σιριέιτς πήρε το μέρος του Ράμσεϊ, απαντώντας πως «Η αλήθεια είναι ότι στην Κρήτη υπάρχει ένα μέρος, όπου οι κάτοικοι ζουν 90-100 χρόνια. Λόγω του φαγητού και του κλίματος».
Ο διάλογος συνεχίστηκε με τον Ιταλό σεφ να απαντά και στους δύο πως «η ιταλική διατροφή είναι μία από τις πιο διάσημες στον κόσμο και οι άνθρωποι ζουν πολλά χρόνια εξαιτίας της».
Άμεση ήταν η απάντηση του Ράμσεϊ, που αποδεικνύεται μεγάλος φαν της ελληνικής γαστρονομίας: «Στην Ελλάδα ζουν περισσότερο», του απάντησε, βάζοντας τέλος σε αυτό τον πρωτότυπο ελληνοϊταλικό «διαγωνισμό» μαγειρικής.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.