ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Φυλάς τον κιμά που περίσσεψε στην κατάψυξη; – Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει;

Φυλάς τον κιμά που περίσσεψε στην κατάψυξη; – Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει;

Αρκετές φορές μπορεί να σας τύχει να έχετε αγοράσει ή μαγειρέψει περισσότερο κιμά απ’ όσο χρειάζεστε και όπως είναι φυσιολογικό σκέφτεστε να τον φυλάξετε για κάποια άλλη φορά.

Μέχρι πότε μπορείς, όμως, να το διατηρείς στην κατάψυξη και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας;

Μερικές φορές, είναι φυσικό και επόμενο, να είσαι πολύ απασχολημένη για να μαγειρέψεις εν τέλη τον κιμά που αγόρασες ή να αλλάξεις γνώμη για το δείπνο σου, με αποτέλεσμα το κρέας να μείνει μια μέρα ή περισσότερο χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου, πως ο κιμάς είναι από τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα, κυρίως όταν είναι ωμός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όταν το κομμάτι του κρέατος τεμαχίζεται σε μικρότερα κομμάτια, η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με τον αέρα ή τους μικροοργανισμούς του περιβάλλοντος, επομένως είναι περισσότερο ευαλοίωτο.

Μάλιστα, όσο το κρέας παραμένει μη μαγειρεμένο στις θερμικρασίες του ψυγείου οι μικροοργανισμοί μπορεί να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Και αν εν τέλει περάσει και η επόμενη μέρα που δεν θα μαγειρέψεις τον κιμά που έχεις αγοράσει θα καταλήξει στην κατάψυξη, όπου είναι και η πιο ασφαλής επιλογή. Ωστόσο, αν και το αλεσμένο κρέας παραμένει καλό στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, η γεύση του υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Πώς θα καταλάβεις αν ο κιμάς είναι καλός;

Το ωμό ή αποψυγμένο αλεσμένο κρέας δεν θα πρέπει να είναι “γλοιώδες” στην αφή. Επιπλέον, ένας δείκτης αλλοίωσης είναι η μυρωδιά. Εάν δεν μυρίζει φυσιολογικά μετά την απόψυξη, θα πρέπει να τον πετάξεις στα σκουπίδια.

Επιπλέον, το χρώμα μπορεί να αποτελέσει μία ένδειξη αλλοίωσης, αλλά όχι πάντα. Το κρέας που έχει καταψυχθεί μπορεί μερικές φορές να αλλάξει χρώμα από κόκκινο σε καφέ-γκρι λόγω της έλλειψης οξυγόνου ή κάποιου θερμοκρασιακού σοκ που μπορεί να πάθει εξαιτίας της έντονης αλλαγής θερμοκρασίας μέσα στον καταψύκτη.

Τέλος, η εμφάνιση μέσα στη συσκευασία αποθήκευσης πάγου μπορεί να σημαίνει πως το κρέας έχει χάσει την υγρασία του, άρα και ένα μέρος της γεύσης του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τόσο ο μαγειρεμένος όσο και ο ωμός κιμάς μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη περίπου 3-4 μήνες.

Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τον κιμά στην κατάψυξη;

Η λύση είναι απλή! Εάν πρόκειται να διατηρηθεί ο κιμάς για κάποιες εβδομάδες μπορείς να τον κρατήσεις στην συσκευασία αγοράς του. Εάν σκοπεύεις να τον κρατήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείς να τον τυλίξεις με αλουμινόχαρτο ή να τον τοποθετήσεις σε μια σακούλα κατάψυξης που θα βρεις σε σούπερ μάρκετ για να εμποδίσεις τον αέρα να μπει μέσα και να αλλοιώσει το κρέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, μην ξεχνάς πως αν τον βάλεις στην κατάψυξη μόλις φτάσεις στο σπίτι, θα είναι πιο φρέσκος όταν τον ξεπαγώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.