Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη Γη που να μην έχει αδυναμία στις τηγανιτές πατάτες, όμως υπάρχουν μικρά μυστικά για να τις κάνετε τραγανές και πεντανόστιμες.
Οι τηγανητές πατάτες για να πετύχουν σωστά, θέλουν την ίδια προσοχή που θέλει και ένα κανονικό φαγητό. Ξέχνα για λίγο τις φριτέζες και τις πατάτες που τρως έξω με τα άθλια λάδια. Η σωστή πατάτα είναι αυτή που τηγανίζεται βουτηγμένη σε λάδι ελιάς. Και εδώ σου έχουμε δύο τρόπους για να τις φτιάξεις και να εντυπωσιάσεις τους πάντες.
1ος τρόπος
1. Ζεσταίνεις το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες. Μετά από περίπου 5 λεπτά, χαμηλώνεις την φωτιά ώστε να τηγανιστούν σιγά-σιγά.
2. Δυναμώνεις τη φωτιά ξανά προς το τέλος, ώστε να γίνουν τραγανές.
2ος τρόπος (αμερικάνικος)
1. Σκουπίζεις τις πατάτες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν τελείως και τις πετάς στο κρύο λάδι.
2. Δυναμώνεις την φωτιά και περιμένεις να τηγανιστούν 20-25 λεπτά.
Tip
Ρίξε μέσα στο τηγάνι 1/4 κρεμμυδιού, 5 λεπτά πριν τελειώσει το τηγάνισμα για να πάρουν το άρωμα. Όταν βγάζεις τις πατάτες από το τηγάνι, τις στεγνώνεις πάντα από το λάδι σε παχύ χαρτί κουζίνας διπλωμένο στα δύο.