Τα μπιφτέκια στα κάρβουνα αποτελούν ένα από τα αγαπημένα γεύματα για τους περισσότερους, εκτός κι αν πρέπει να τα ετοιμάσεις εσύ.
Γιατί ακόμα και πεπειραμένοι ψήστες δεν παίρνουν πάντα το αποτέλεσμα που επιδιώκουν, καθώς τα μπιφτέκια αποδεικνύονται κάποιες φορές υπόπτως δύστροπα πάνω στη σχάρα.
Τι πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις όταν ψήνεις μπιφτέκια στα κάρβουνα
Είναι μια εικόνα γνώριμη στους περισσότερους, το μπιφτέκι να βγαίνει από τα κάρβουνα σαν… παραφουσκωμένος κεφτές.
Συμβαίνει ακόμα και στους καλύτερους ψήστες, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, μπιφτέκια μεγαλύτερα από 170 γραμμάρια έχουν 80% πιθανότητα να παραμορφωθούν πάνω στη σχάρα, καταλήγοντας… στρογγυλά.
Η πιο κοινή συμφορά (όχι η μόνη όμως) είναι να φουσκώνει στο κέντρο, καταλήγοντας με ένα άκομψο σχήμα και για το μάτι και για το χέρι.
Όλα αυτά αποφεύγονται εύκολα με ένα απλό τέχνασμα. Πιέζουμε απλώς το κέντρο του μπιφτεκιού με τα δάχτυλα ή με ένα κουτάλι ώστε να δημιουργήσουμε ένα μικρό βαθούλωμα. Όταν μαγειρευτεί και φουσκώσει σε εκείνο το σημείο, δεν θα γίνει τόσο παχύ ώστε να χάσει το σχήμα του μπιφτεκιού.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια λίγο πιο επίπεδα απ’ όσο θα θέλαμε, κάνοντας πάντα αυτό το ρηχό βαθούλωμα στη μέση με τα δάχτυλά μας.
Όταν βγει από τη φωτιά, θα είναι όπως ακριβώς το ονειρεύτηκες…
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.