Τα ψάρια είναι γνωστό ότι κολλάνε πάνω στη σχάρα, προκαλώντας αμηχανία ακόμα σε πεπειραμένους ψήστες.
Κι ενώ όλοι οι ειδικοί μας λένε πως ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να παραμένει η σχάρα καθαρή και καλολαδωμένη, κάποιοι ορκίζονται πως υπάρχει και ακόμα καλύτερη μέθοδος.
Πώς μπορείς να κάνεις τη σχάρα… αντικολλητική
Πώς μπορεί να απαλλαγεί κάποιος από τον εφιάλτη των κολλημένων κρεάτων και ψαρικών πάνω στη σχάρα; Με το άμυλο.
Αυτό αποκαλύπτει η γνωστή μαγειρική ιστοσελίδα Love Food, «το άμυλο της πατάτας κάνει μαγικά», μας λέει.
Ο τρόπος εύκολος: κόβουμε μια πατάτα στη μέση, την τσιμπάμε με ένα πιρούνι και περνάμε καλά-καλά την καυτή σχάρα, τρίβοντάς τη αρκετές φορές.
Η σχάρα πρέπει να είναι πολύ ζεστή, ώστε να ακούγεται ο ήχος του τσιτσιρίσματος όταν την αλείφουμε με την πατάτα, να καίγεται δηλαδή το άμυλο.
Αυτό θα κάνει τη σχάρα πραγματικά αντικολλητική, μας λέει πάντα το Love Food, επιτρέποντας να ψήσ
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.