Προσπαθείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί και ο φελλός σπάει ή γίνεται χίλια κομμάτια μέσα στο μπουκάλι.
Προφανώς δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά ειδικά όσο πιο εκλεκτό είναι το μπουκάλι που ανοίγουμε τόσο περισσότερο δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Αντίθετα με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, δεν είναι ο φελλός ελαττωματικός, αλλά λαθεμένος ο τρόπος που αποθηκεύουμε το κρασί μας.
“Τα μπουκάλια του κρασιού θα πρέπει να αποθηκεύονται οριζόντια, ώστε το κρασί να έρχεται σε επαφή με τον φελλό και έτσι ο τελευταίος να μην “στεγνώνει”, υποστηρίζει η κριτικός κρασιού και συγγραφέας, Joanna Simon. “Οι φελλοί μπορούν να γίνουν εύθρυπτοι με τα χρόνια”, προσθέτει, τονίζοντας πως τα ανοιχτήρια είναι συνήθως πολύ αιχμηρά με αποτέλεσμα να σπάνε τους φελλούς.